21.11.2020. 16:55
0
Novi kiks Željezničara na Grbavici: Sloboda odnijela bod
FOTO: fkzeljeznicar.ba
Željezničar i Sloboda podijelili su bodove u današnjem susretu 15. kola premijer lige BiH na Grbavici.

Hladan tuš za Plave već u drugoj minuti, nakon kornera lopta je došla do Kurtalića, koji potpuno neometan poentira u petercu za 0:1.

Zatim Željezničar počinje vršiti veliki pritisak na vrata Golubovića, a Bekrić u devetoj minuti pogađa stativu.

Nastavili su se napadi domaćih, da bi izjednačili u 22. minuti. Strijelac je bio Juričić, od kojeg se lopta zapravo odbila u mrežu Slobode nakon šuta Štilića.

Ubrzo nakon toga Sloboda izvodi brzi kontranapad, a Tomašević pogađa prečku u situaciji “1 na 1” sa Erićem.

Do odlaska na odmor fudbaleri Željezničara kreirali su još nekoliko dobrih prilika, ali rezultat se nije promijenio te je poluvrijeme zaključeno sa skorom 1:1.

U drugom poluvremenu ritam meča je nešto opao, ali daleko od toga da nije bilo zanimljivo. Željezničar je imao inicijativu, ali Sloboda je itekako prijetila iz opasnih kontri.

Šut Husejinovića sa 20 metara tako je prošao zamalo pored stative Željinog gola, a zatim je u 73. minuti poništen gol Tomaševića zbog ofsajda.

Ipak, domaći prave preokret. Odlična akcija Plavih desila se u 75. minuti, kada Bojo preciznim povratnim pasom pronalazi Štilića, a kapiten Željezničara poentira za 2:1, piše scsport.

Sjajnu šansu je zatim kod Slobode propustio Uzelac pet minuta prije kraja, kada je glavom sa pet petara prebacio loptu preko gola. Ipak, Tuzlaci dolaze do izjednačenja u 89. minuti. Pravi slalom je odradio rezervista Slobode u šesnaestercu Plavih i izjednačio pored skamenjenog Erića. Veliki propust uspavane Željine odbrane. I tih 2:2 se ispostavilo kao konačan rezultat.

Tako je sarajevski tim praktično upisao još jedan kiks ove sezone na svom terenu, a Sloboda ponovo napustila Grbavicu neporažena, kao što je to dvaput učinila prošle sezone.


(Patria)

Sport
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.