26.11.2020. 22:49
0
Džeko se vratio na teren u pobjedi Rome u Rumuniji
U prvom poluvremenu smo gledali većinom uspavanku na terenu, a posao igračima otežavala je i magla. Međutim, u drugom poluvremenu smo gledali nešto bolju utakmicu i vidjeli dva pogotka.

Roma je do prednosti stigla na samom startu drugog dijela. Fonseca je na poluvremenu u igru uveo Veretouta i to je bio odličan potez portugalskog stručnjaka.

U 49. minuti Veretout je centrirao iz slobodnog udarca, a autogol postigao je Debeljuh. Dvadesetak minuta kasnije rimski klub je uspio da udvostruči svoju prednost.

Sudija je svirao čini se nepostojeći penal za Romu nakon što je Mkhitaryan pao poslije duela s golmanom domaćih, a odgovornost s bijele tačke preuzeo je Veretout koji drugim golom postavlja konačnih 2:0.

Bh. reprezentativac Edin Džeko se nakon tri sedmice vratio na teren, te je odigrao večeras skoro pola sata.

U istoj grupi ranije je Young Boys uspio u gostima da pobijedi CSKA Sofiju sa 1:0. Roma je prva na tabeli sa deset bodova, dok Young Boys ima sedam. Slijedi Cluj sa četiri, a posljednji CSKA ima samo jedan bod.

Dosta zanimljivo večeras je bilo i u grupi J gdje je Tottenham na svom terenu deklasirao Ludogorets sa 4:0.

U prvom poluvremenu je briljirao Carlos Vinicius koji je uspio da zabije dva gola. Tottenham je sa 3:0 poveo u 63. minuti spektakularnim golom Winksa. Konačnih 4:0, deset minuta kasnije postavio je Lucas Moura.

Ranije u ovoj grupi Antwerp je u gostima pobijedio LASK sa 2:0. Antwerp je prvi s devet bodova koliko ima i Tottenham. LASK je treći sa šest, dok Ludogorets nema bodova.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.