6.3.2021. 12:17
0
„Željo? Šanse da će poraženi napustiti Tušanj sasvim su realne“
Idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu. Sportski je vjerovati i težiti najvišim ciljevima, a vrijeme će pokazati koji su nam dometi, kaže veznjak Tuzlaka Goran Brkić za Source.ba.
Jedan od bh premijerligaša koji su ove sezone vrlo ozbiljno ušli u pripremu ekipe za ono što ih čeka u nastavku sezone definitivno je Tuzla City, ekipa koja je odmah u prvom kolu drugog dijela sezone pobjedom 2:0, moglo bi se reći rutinskom, nad gradskim rivalom Slobodom i to na Tušnju, pokazala da će biti ozbiljan kandidat u bici za jedno od mjesta koje vode na evropsku scenu.

Angažovanje jednog od najboljih bh. trenera u BiH u današnje vrijeme, legendarnog Husrefa Musemića, pokazatelj je namjera čelnika kluba iz Siminog Hana. 

A što se igračkog kadra tiče, dovođenje vezjnaka Gorana Brkića, drugi je pokazatelj da se u Tuzli ne šale. Mi koji pratimo fudbal  u BiH i na Balkanu već odavno smo čuli za Brkića koji je prije odlaska 2017. u Olimpiju (s kojom se okitio naslovima državnog prvaka i osvajača Kupa) igrao sjajno u dresu Mladosti (DK) a tada su ga još željeli angažovati Sarajevo i Željezničar. 

Brkić je protiv Slobode briljirao! Prvo je iznudio penal, pa ga promašio, ali poslije se iskupio golom i asistencijom.

Tuzlaci će danas ugostiti Željezničar u veoma važnoj utakmici u kojoj bi se pobjedom mogli uključiti u pomenutu bitku za Evropu. Imaju 30 bodova, a treće mjesto koje osigurava Evropsku ligu (na kojem je trenutno Velež) bježi im sedam bodova.  

Receptom iz utakmice protiv Slobode u Tuzla Cityju smatraju da bi mogli ostvariti pobjedu i protiv Plavih, u šta vjeruje i Brkić, koji je govorio za Source.ba.

- Dobro smo otvorili prvenstvo, čemu smo se iskreno i nadali. Ušli smo u gradski derbi maksimalno motivisani, prikazali čvrstu i zrelu igru, što se kasnije odrazilo i na rezultat. Slijedi Željo, što će sigurno biti utakmica i priča  za sebe. Uz pravi pristup, mislim da se imamo čemu nadati, govori nam Goran.

I on vjeruje da je klub na pravom putu i da bi uskoro mogao postati sredina u kojoj će evropske ambicije svake sezone biti normalna stvar.

Idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu. Sportski je vjerovati i težiti najvišim ciljevima, a vrijeme će pokazati koji su nam dometi. Važno je raditi i dati sve od sebe, kaže Brkić, te dodaje kako ne voli ništa prognozirati unaprijed.

- Ne bih ulazio u predviđanja tipa da li bi mi mogli ove sezone biti neko ko prijeti iz sjene, ko bi mogao do Evrope i slično. Ima dosta do kraja, na nama je da treniramo, pružamo maksimum iz utakmice u utakmicu i onda se možemo nadati dobrom.

Na kraju kaže da nije nemoguće da se prednost lidera Sarajeva od devet bodova nad drugoplasiranim ekipama, istopi.

Vidite, fudbal je jedna jako zanimljiva igra i svjedoci smo bili mnogo puta kako je u njemu sve moguće. Dokle god postoji teorija, sve je otvoreno, zaključio je Goran Brkić za Source.ba.


Novinar: Mirza Kadić.
 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.