6.4.2021. 8:39
0
Klopp: Ovo nema nikakve veze sa onim što se dogodilo 2018.
Naravno da sam se sjetio te utakmice kada je obavljen žrijeb jer se nismo sretali od tada. Da me je neko sedmicu ili mjesec dana poslije te utakmice pitao da li bih pozvao Sergija Ramosa na svoj 60. rođendan rekao bih ne.
Pred prvi dvoboj četvrtfinala Lige prvaka i gostovanje Realu u Madridu, menadžer Liverpoola Jurgen Klopp rekao je da je njegova momčad stvoren za takve duele.

Na konferenciji za medije u Madridu Klopp je istaknuo da se od finala u kome je Real savladao Liverpool dogodilo mnogo promjena, ali i da je njegova momčad izuzetno motivirana da na najbolji način završi ovu sezonu, prenio je Sportklub.hr.

“Motivacija je na najvišem nivou jer je ovo Liga prvaka. Želimo proći u sljedeće kolo. Igramo protiv Reala i to nema nikakve veze sa onim što se dogodilo 2018. Naravno da sam se sjetio te utakmice kada je obavljen žrrijeb jer se nismo sretali od tada. Rekao sam to i prije, da me je neko sedmicu ili mjesec dana poslije te utakmice pitao da li bih pozvao Sergija Ramosa na svoj 60. rođendan rekao bih ne. Sada bih razmislio o tome jer je on sjajan igrač. Naravno da sam rekao da mi se nije dopalo ono što se dogodilo te noći, za nas je to bila čudna noć, ali to je iza nas. Ne mogu osjetiti ponovno taj bijes, tako da i ne pokušavam. Ono što pokušavam je pripremiti svoju momčad za utakmicu protiv jakog protivnika u sezoni koja je za nas teška. Ali, želimo pokazati koliko smo dobri. Ako budemo bolji od Reala, ako postignemo više golova, idemo u sljedeće kolo. Ako ne, proći će Real“, rekao je Nijemac.

Između redova je Kloppu postavljeno pitanje da li će možda žaliti ako ne bude trenirao Real Madrid?

“Ako bih u karijeri imao samo tri kluba, Mainz, Borussiju Dortmund i Liverpool, ne bih žalio za bilo čime. Čini mi se da je vaše pitanje bilo da li bih žalio ako ne budem trener Reala? Ne, mislim da ne bih. Ali, kada smo izašli iz aviona malo mi je bilo žao što ne živimo ovdje. Mislim da možete da zamislite – smrzavali smo se, iskreno, zavidim vam što živite ovdje. Mi idemo težim putem i radimo stvari na teži način“, rekao je Klopp.

Utakmica Real Madrid – Liverpool na programu je u večeras od 21 sat. Revanš je na Anfieldu 14. aprila.


(Mirza Kadić)
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.