7.4.2021. 8:16
0
Dozvoljeno prisustvo publike na Evropskom prvenstvu u Italiji
Italijanske vlasti još nisu odredile broj navijača koji će moći prisustvovati utakmicama na stadionu kapaciteta 70.000 mjesta.
Vlada Italije dozvolila je povratak publike na Olimpijski stadion u Rimu za predstojeće Evropsko fudbalsko prvenstvo, objavio je u utorak Italijanski fudbalski savez (FIGC), prenosi N1.

Italijanske vlasti još nisu odredile broj navijača koji će moći prisustvovati utakmicama na stadionu kapaciteta 70.000 mjesta.

“Ministar zdravstva Roberto Speranza rekao nam je da će Vladini naučni savjetnici izabrati najbolja rješenja koja će omogućiti prisutnost javnosti na Olimpijskom stadionu u Rimu u junu povodom Evropskog prvenstva”, izjavio je predsjednik FIGC-a Gabriele Gravina.

U Rimu će se igrati prva utakmica EP-a između Italije i Turske 11. juna ove godine.

Na Olimpicu će se igrati još dvije utakmice iz grupe “A”, Italija – Švicarska, 16. juna, Italija – Vels, 20. juna, te jedan četvrtfinalni susret.

(Mirza Kadić)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.