12.4.2021. 18:44
0
"Elvis Mujić bi trebao biti persona non grata u bh. fudbalu!"
Upravni odbor FK Mladost iz Doboja kod Kaknja, nakon remije na Grbavici protiv Željezničara (4:4), obratio se saopćenjem za javnost.

Cijelo saopćenje prenosimo u cjelosti:

- U susretu protiv Zrinjskog na našem stadionu (31. avgusta 2019. godine) nije dosuđen penal, premda je evidentno igranje rukom, ali sudija umjesto penala zove liječničku službu da “pomognu” igraču koji očigledno simulira povredu. Protiv Željezničara na Grbavici (10. aprila 2021.) igrač Mladosti refleksno štiti lice od lopte, koja ide u pravcu njegovog lica, a sudija bez imalo razmišljanja automatski dosuđuje penal.

U oba slučaja glavni arbitar je Elvis Mujić iz Banovića, koji se očito služi dvostrukim aršinima i pravi lakrdiju od utakmica u kojima dijeli “pravdu”, što mu je očito uža specijalnost koju je i više nego dobro usavršio kroz godine svog rada.

Ovo saopštenje nema nikakve veze i ne odnosi se na klubove protiv kojih je FK Mladost nastupao u oba spomenuta susreta, jer FK Mladost ne želi stvarati rivalitet van terena, nego samo i isključivo na zelenom travnjaku u “fair” i sportskom nadmetanju.

Ovdje se ukazuje na samo jednu personu, dotičnog Mujića koji bi trebao biti persona non grata u bh. fudbalu, a zbog njega i njemu sličnih još mnogo će vode proteći, a fudbal u Bosni i Hercegovini neće krenuti naprijed, piše u saopćenju FK Mladosti.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.