18.4.2021. 8:41
0
Realovci se ponovo odrekli bonusa te olakšali klubu
Bonusi koje bi rukovodstvo Kraljeva moralo isplatiti za osvajanje trofeja iznosi čak 30 miliona eura.
Nogometaši Reala iz Madrida donijeli su odluku da neće prihvatiti bonuse koji su im zagarantirani za eventualno osvajanje titule prvaka Španije ili Lige prvaka, prenio je N1.

A cifra nije nikako mala. Bonusi koje bi rukovodstvo Kraljeva moralo isplatiti za osvajanje trofeja iznosi čak 30 milijuna eura, pa je ovo svakako velika ušteda u doba velike krize u nogometu.

Nije ovo prvi put da igrači Reala rade ovakav potez. Isto su napravili prošle sezone kada su pomogli klubu da uštedi nevjerovatnih 70 miliona eura.

Odrekli su se bonusa za osvajanje titule prvaka. Na taj način klub je sačuvao 30 miliona eura, a pristali su i na ‘rezanje’ plaća, čime se uštedjelo dodatnih 40 miliona .
(Mirza Kadić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.