22.6.2021. 19:00
0
Dobar marketinški fazon IKEA-e: Prodaju flašicu za vodu koju su nazvali "Cristiano" po cijeli od 1,99 dolara
Firma IKEA je u čast portugalskog fudbalera Cristiana Ronalda lansirala novu bocu za vodu nazvanu po jednom od najboljih igrača svih vremena.

Video na kojem je Ronaldo usred press konferencije pred meč s Mađarskom sklonio dvije boce Coca Cole pozivajući sve da piju vodu, postao je viralan. Neki su slijedili njegov primjer, neki su mu se rugali, a navodno je Coca Cola izgubila 4 milijarde eura dan nakon poteza Portugalca.

Ronaldo očito podršku ima i od IKEA-e, koja je lansirala novu liniju boca za vodu, a nazvane su "Cristiano". Koštaju 1.99 dolara po komadu, a naglašeno je kako se boca može koristiti samo za vodu, prenosi Sport Avaz.

Švedski trgovački gigant je u kampanji u znak podrške Ronaldovom odbacivanju pića s visokim udjelom šećera pokrenutoj na Instagramu napisao: - Pijte vodu, na održiv način.

IKEA-in marketinški tim dobio je brojne pohvale zbog ovog poteza, a švedski gigant će sigurno profitirati obzirom koliko je popularan portugalski fudbaler. Potez će sigurno imati odijeka i ostvariti ono što su iz IKEA-e i željeli.

(H. Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.