4.8.2021. 8:22
0
Haos na ulicama Zagreba, masovna tučnjava navijača Dinama i Legije: U nekoliko sekundi izbio je Armagedon
U zagrebačkoj Dubravi sinoć oko 22 sata došlo je do žestokog obračuna navijača Dinama "Bad Blue Boysa" i "Žyleta", kako se nazivaju navijači varšavske Legije.

Obračun je navodno dogovoren, piše Večernji list. Prema procjenama svjedoka, učestvovalo je više od 200 ljudi, letjelo je kamenje, boce i sve što se našlo pod rukom, gorjele su baklje.

Ipak, kako je sve počelo, naglo je i prestalo, "u sekundi" su se svi razbježali, navode vjedoci događaja.

- Vidjela sam njih sigurno 50 u crnim majicama i s palicama kako kreću negdje. U jednom trenutku su se krenuli derati i napravili juriš - kaže čitateljica portala 24 sata.

Navijači su sa sobom imali letve, palice, a potom su uzimali stolice s terasa te se njima krenuli gađati.

- Terasa kafića u koji sam išao sjesti sa ženom bila je krcata poljskih navijača. Odlučili smo sjesti negdje drugdje, kada je samo nekoliko sekundi od toga izbio Armagedon. Svi gosti i ljudi koji su se našli u blizini su se počeli kupiti u kafić, konobari su zatvarali vrata i pokušali smo se sakriti. Doslovno nisu birali, bacali su čaše, boce, stolice,... Užas! - kaže čitatelj portala 24sata.




(Admir Oručević)

 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.