16.12.2023. 9:50
0
Golman PSG-a: "Izgubio sam 20 kilograma, izgledao sam kao čačkalica"
FOTO: screenshot/youtube
Golman PSG-a Sergio Rico (30) u maju je zamalo poginuo nakon nesreće na jahanju u kojoj ga je preplašeni konj zbacio s leđa, a zatim ga kopitom udario u glavu i vrat, uslijed čega je ostao bez svijesti i završio u komi.

Da je povreda bila samo pola centimetra dublja, kažu ljekari, ostao bi na mjestu mrtav. Nakon 82 dana pušten je iz bolnice, a sada je progovorio o povratku nogometu. Ranije je istaknuo kako bi se želio priključiti momčadi prije kraja sezone.

- Svakim danom sam sve bolje, ali medicinski gledano još nisam na 100 posto. Ostajem u Sevilji kako ne bih morao ići avionom svaki put kada trebam ovdje obaviti testove. Izgubio sam skoro 20 kilograma nakon nesreće. Imao sam oko 91-92 kilograma. Pao sam na 73, ali sada sam se vratio na 88 kg. Vidio sam fotografije kad sam izašao iz bolnice. Izgledao sam kao čačkalica - rekao je u intervjuu za španjolski COPE pa nastavio:

- Stalno pišem svom ljekaru kako bih saznao kada će mi dopustiti da se ponovno bavim sportom. Jedva čekam da se vratim svojoj rutini, da se osjećam kao nogometaš. Ali to nije u mojim rukama. Poštujem upute ljekara koji su me čuvali i koji su mi spasili život.

(Aldin B.)

PSG
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.