4.2.2024. 16:55
0
Robert Prosinečki je novi selektor Crne Gore
Proslavljeni hrvatski fudbaler i bivši selektor BiH, Robert Prosinečki, je zvanično predstavljen kao novi selektor Crne Gore.

- Obećali smo ime selektora krajem januara, zakasnili smo nekoliko dana, ali nije problem. Selektora svi znate i bio je naš prvi izbor kada je došlo do rastanka sa Miodragom Radulovićem. Bilo je puno ponuda, nisam želio da odlučujem do sjednice Izvršnog odbora i plana, menadžeri su kao i uvijek nudili. U januaru je dosta tih kandidata našlo angažmane, ali prvi i jedini razgovor je bio sa Prosinečkim. Poslije prvog razgovora je Robert izrazio želju da dođe i nakon toga ni sa jedne strane nije bilo uslovljavanja - istakao je Savićević na konferenciji za medije.

Prosinečki je, osim Bosne i Hercegovine, još bio selektor i Azerbejdžana.

- Zadovoljan što sam ovdje. Radit ću najbolje što mogu i nadamo se uspjehu. Posebno u Ligi nacija koja nam je vrlo važna. Crna Gora ima reprezentaciju koja može da igra sa svakim. 

Radit ćemo najbolje što možemo, vjerujem uz podršku svih. Slijede prijateljske utakmice, put u Antaliju, imamo dosta vremena da se pripremimo, da se upoznamo sa novim radom i igračima.

Neke igrače znam, Marko Vešović je bio kod mene u Crvenoj zvezdi. Ostalo ću u hodu… Imamo kvalitet, igrače koji su već standardni i koji su vođe, Stefana Savića, Stevana Jovetića, Adama Marušića… Gledat ćemo i mlađe - naveo je Prosinečki.

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.