21.3.2024. 20:10
0
Baraž za EURO: Gruzija porazila Luksemburg
Fudbalska reprezentacija Luksemburga ostala je bez plasmana na Evropsko prvenstve ove godine u Njemačkoj jer su u polufinalu baraža Lige C Lige nacija poraženi od Gruzije.

Gruzija je slavila sa 2:0 u utakmici koja je bila dosta zanimljiva posebno u drugom poluvremenu.

Prvo pluvrijeme je ponudilo tvrd fudbal, borbenu igru, a vidjeli smo jedan gol u mreži Luskemburga. Za vodstvo Gruzije od 1:0 u 41. minuti pogodio je Zivzivadze.

U nastavku meča prava drama na terenu.

Prvo je u 53. minuti Rodrigues zabio gol za Luksemburg, gosti su slavili, a onda šok. VAR je na kraju poništio gol Luksemburžana, ali njihovim mukama tu nije bio kraj. Jedan od njihovih stopera, Chonet, dobio je direktan crveni karton.

Šta se zapravo dogodilo? Španski sudija Sanchez je pustio prednost iako je bilo jasno da je gruzijski napadač fauliran i to u situaciji opasnoj po gol. Iz puštene prednosti, Luksemburžani na drugoj strani dolaze do pogotka.

VAR je pozvao Španca, on potom shvatio da je pogriješio, pa poništio gol Luksemburgu, a Gruzijcima donio šansu iz slobodnjaka (prethodno je mislio da je penal). Iz tog udarca je pogođena prečka.

Cijeli pomenuti cirkus ostavio je traga na igri Luksemburga koji se nakon toga raspao i nisu mogli da proanđu ritam igre.

Sve to koriste Gruzijci koji u 64. minuti pogađaju za 2:0, ponovo je strijelac bio Zivzivadze za konačnih 2:0.

Gruzija će u finalu baraža i u borbi za EURO igrati protiv boljeg iz meča Grčka - Kazahstan.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.