24.4.2024. 9:37
0
Već se nazire stadion na kojem će Velež igrati evropske utakmice?
FOTO: n1
FK Velež iz Mostara će se, nakon jedne sezone izbivanja, ovog ljeta ponovo vratiti na evropsku scenu.

Velež trenutno suvereno drži treću poziciju na tabeli WWin lige i samo ga čudo može zaustaviti u pohodu na Evropu, posebno iz razloga što u kvalifikacije za Konferencijsku ligu vodi i četvrto mjesto na tabeli.

U mostarskom klubu su ka Evropi gledali i tokom procesa licenciranja, a prema pisanju SportSport.ba, već su odredili i domaći stadion koji će prijaviti za međunarodne utakmice.

Isti izvor piše da je Velež u postupku licenciranja kao domaći stadion za UEFA-ina takmičenja prijavio Bilino polje, pa je vrlo izvjesno da će se na ovom zeničkom hramu fudbala opet igrati evropski susreti.

Podsjetimo da Velež aktivno i vrijedno radi na izgradnji južne tribine na svom stadionu Rođeni, ali teško je vjerovati da će radovi biti okončani do jula kada počinje evropska sezona. Upitno je i da li bi mostarski stadion mogao odmah dobiti licencu za nastup, pa će se u Veležu morati još malo strpiti uz nadu da će, možda već iduće sezone, evropske utakmice igrati u svojoj kući.

Za Velež će ovo biti treći izlazak u Evropu u posljednje četiri godine. U prethodna dva navrata, Rođeni su svoje domaće utakmice igrali na Grbavici.

Velež
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.