1.5.2024. 21:56
0
Parma se vratila u Serie A
Parma je danas u gostovanju kod Barija u utakmici 36. kola talijanske Serie B remijem 1:1 osigurala povratak u Serie A, najviši razred talijanskog fudbala.

Ovaj kultni talijanski klub jedan je od omiljenih klubova fudbalskih romantičara, a kroz historiju je osvajao i evropske trofeje. Dva puta su podizali trofej Kupa UEFA i jednom Kupa pobjednika kupova.

Podsjetimo, recentna historija Parme je vrlo mračna. Klub je ugašen u prvoj polovici 2010-ih pa ponovno osnovan 2015. godine. U sljedeće tri godine Parma je postala prva ekipa koja je u tri sezone zaredom ostvarivala promociju u viši rang te se brzo vratila u Serie A.


U prvoj ligi se zadržala do sezone 20/21, a u njoj je sa samo tri pobjede u 38 kola ponovno ispala u niži rang. Sada se, nakon prošlogodišnjeg razočaranja u doigravanju za ulazak u Serie A, plasirala jer je osigurala najmanje drugo mjesto, koje direktno vodi u viši rang. Dva kola prije kraja ima sedam bodova više od treće Venezije.

(Ajdin B.)

 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.