8.5.2024. 8:55
0
Kome je Ibričić poslao poruku: "Sebe je precijenio, mene podcijenio, tako je nastao problem"
Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, Senijad Ibričić, suspendovan je iz bh. fudbala na sedam mjeseci zbog nedavnih dešavanja na meču Sarajeva i Borca u Kupu BiH.

U okviru četvrtfinala Kupa Sarajevo je ugostilo Borac na Koševu, a meč je prekinut od strane domaćih koji su bili nezadovoljni suđenjem. Ismir Mirvić i Senijad Ibričić bili su pokretači prekida, kao i trener Simon Rožman, zbog čega ih je Fudbalski savez BiH kaznio.

Ibričić je dobio sedam mjeseci suspenzije iz bh. fudbala i novačanu kaznu, dok je Mirviću određena suspenzija od godinu dana.

Međutim, nakon uložene žalbe Mirviću je kazna smanjena, odnosno postala je uslovna, a za Ibričića je potvrđeno da je suspendovan na sedam mjeseci.

Jučer je FK Sarajevo potvrdio odluku Apelacione komisije FS BiH o suspenziji Ibričića koja je na snazi od od 29. marta 2024.

"Klub uvažava i poštuje odluke tijela NS/FS BiH, te u je skladu s njom g. Ibričić suspendovan od obavljanja bilo kakvih dužnosti unutar kluba na iznad navedeni period", saopštio je klub s Koševa.

Nekoliko sati nakon što je Sarajevo potvrdilo suspenziju Ibričića, on se sinoć oglasio na Instagramu, objavivši story sa porukom: "Sebe je precijenio, a mene podcijenio, tako je nastao problem!" uz dva emotikona srca - crvene i bijele boje.



Poruka koja može mnogo toga reći i onaj kome je upućena vjerovatno zna da je njemu posvećena.

Ibričić je, podsjetit ćemo, u ljeto 2023. godine imenovan novim sportskim direktorom Sarajeva, kada je došao zajedno sa trenerom Simonom Rožmanom iz Slovenije.

"Za razliku od drugih, ne želim i neću obećavati kule i gradove, jer niko na ovom svijetu, pogotovo u fudbalu, ne može garantirati ništa, ali ono što mogu i smijem obećati, jeste posvećenost od 24 sata.

Sarajevo na čelu kluba ima čovjeka s vizijom i upravo nas je njegova vizija natjerala da prihvatimo ponuđeni posao. Niko ne kaže da će biti lako, niko ne sumnja u to da ćemo u narednom periodu provesti mnogo vremena da ekipi vratimo pobjednički mentalitet i dobru atmosferu u redove kluba, a dobra atmosfera je preduvjet za sve ono što želimo", govorio je tada Ibričić.

Međutim, sezona je bila poprilično teška i burna, a klub je na kraju ostao bez trofeja, no ispunit će jedan od ciljeva, a to je plasman u Evropu. Sarajevo je trentuno na četvrtom mjestu i tri kola prije kraja ima sedam bodova od Posušja, pa će jedna pobjeda biti dovoljna da se ovjeri plasman u pretkola Konferencijske lige.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.