29.6.2024. 9:58
0
Edin Džeko potpisuje za Hajduk, poznata i dužina ugovora
FOTO: Ilustracija
Džeko je prihvatio ponudu koju su mu predstavili sportski direktor Nikola Kalinić i trener Gennaro Gattuso, te će uskoro potpisati dvogodišnji ugovor, navodi italijanski medij.

Edin Džeko postat će novi igrač Hajduka, piše talijanski Mediaset.

Trenutno član Fenerbahčea, Džeko je prošle sezone u 46 utakmica zabio 25 i namjestio deset golova, pomažući klubu završiti drugi u prvenstvu, tri boda iza Galatasaraya.

Novi trener Fenerbahčea, Jose Mourinho, odlučio je da ne računa na njega, kao što je učinio i prije tri godine kada je Džeko otišao iz Rome u Inter.

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine je tokom karijere igrao za Željezničar, Teplice, Usti nad Labem, Wolfsburg, Manchester City, Romu i Inter.

Za Romu je igrao od 2015. do 2021., dijeleći svlačionicu jednu sezonu s Nikolom Kalinićem, sadašnjim sportskim direktorom splitskog tima.

Naredne sezone mogao bi dijeliti i svlačionicu i sa Ivanom Perišićem sa kojim je saigrač bio u Interu.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.