14.1.2024. 13:55
0
Predstavljene slušalice čija se baterija nikada ne prazni, koštaju više od 1.000 KM
Tokom CES 2024 sajma predstavljene su slušalice koje se same pune i nikada se ne prazne.

Kompanija 3M je predstavila prve svjetske slušalice koje koriste komunikaciju samostalnog punjenja, a koriste solarnu energiju kako bi vanjske i unutrašnje svjetlo konvertovale u konstantno punjenje.

Naziv uređaja je 3M PELTOR WS ALERT XPV i za svoje punjenje koristi patentiranu tehnologiju solarnih ćelija, pod nazivom Powerfoyle.

Tehnologija je kreirana u partnerstvu između 3M i švedske kompanije Exeger, koja je specijalizirana za tehnologiju solarnih ćelija.

Osim prikupljanja svjetlosti, slušalice imaju i Bluetooth podršku, mikrofon koji utišava pozadinsku buku, push-to-listen funkciju i aplikaciju za praćenje zdravlja baterije i druga podešavanja.

Iz kompanije 3M ističu da slušalice imaju litij-jonsku bateriju od 1.000 mAh, a mogu da izdrže oko 80 sati s jednim punjenjem. Dok god su izložene vanjskom ili unutrašnjem svjetlu, punit će se same.

Cijena ovih revolucionarnih slušalica iznosi oko 600 dolara (oko 1.069 KM).

(Sead M.)

Slusalice
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.