29.4.2020. 22:23
0
Korona obustavila proizvodnju čuvene Sacher torte
Bečki hotel "Sacher", poznat širom svijeta po original "Sacher torti", zbog pandemije virusa korona ne proizvodi ovu poslasticu, koju većina turista koja posjeti glavni grad Austrije ponese sa sobom.

Šef "Sachera" Matthias Winkle kaže da se ne isplati držati otvorenu proizvodnju za par komada Sacher torti.

On je ukazao i na problem luksuznih hotela i naveo da je moguće da će proći tri do četiri godine do povratka na nivo prije pandemije koronavirusa.

Za visoku gastronomiju i hotelijerstvo, posebno je u vrijeme krize neophodno da se zadrže obučeni saradnici, naglasio je on, prenose Nezavisne. 

Kazao je da već postoje i scenariji nakon virusa korona.

Što se higijenskih propisa tiče, u luksuznom hoteljerstvu oni su svakako ispunjeni.

Šef "Sachera" podvukao je i da za predstojeće ljeto vlada velika nesigurnost. Inače austrijska vlada najavila je da će hoteli moći od 29. maja ponovo da rade.


(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.