31.5.2016. 13:51
0
Trener stradale Ane Čučković za Source.ba portal: Ne može se opisati kako su njeni roditelji to podnijeli, njihova bol se ne može opisati
U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jučer dogodila nedaleko od Trebinja, smrtno je stradala 18-godišnja bh. plivačica Ana Čučković. Nesreća se dogodila na magistralnom putu Trebinje - Herceg Novi, u mjestu Gornje Čičevo.

U nesreći su učestvovala dva vozila, Peugeot i Golf II. U Peugeotu se, osim stradale djevojke, nalazilo još četvero maturanata, od kojih je dvoje lakše povrijeđeno.

Inače, 18-godišnja djevojka Ana Čučković bila je reprezentativka BiH u plivanju, višestruka prvakinja BiH i Republike Srpske, te državna juniorska rekorderka na 100 metara prsno.

Pokušali smo danas dobiti nekoga od Aninih poznanika iz Trebinja. Za Source.ba portal je kratko govorio Branislav Krivoglav, sekretar Plivačkog kluba "Trebinje" čiji je član bila nastradala djevojka.

"U ovom trenutku vam ne mogu mnogo toga reći. Ne znam šta se i kako se desilo. Policija je samo nazvala Anine roditelje i rekla im da se dogodila saobraćajna nesreća. Ja se sada upravo nalazim kod porodice Čučković, došao sam da izrazim saočešće zbog Anine smrti. To je sve za sada što vam mogu reći", poručio je kratko za naš portal Branislav Krivoglav.

Za Source.ba portal danas je govorio Veljko Piljević, Anin trener i veliki prijatelj. On je danas za naš portal izjavio sljedeće:

"Teško je sada bilo šta reći. Ana je bila, prije svega, vrhunski prijatelj. Gdje god da se pojavljivala je bila veliki drug, a nakon svega toga i fantastičan sportista. Bila je prvakinja i rekorderka BiH. Ovo je veliki bol i gubitak za njenu porodicu, ali i za sport u Trebinju i BiH. Dolaze nam saučešća iz svih krajeva nekadašnje Jugoslavije i iz svih krajeva svijeta. Ne može se opisati kako su njeni roditelji to podnijeli. Ta njihova bol se ne može opisati. Malo mi je i nezgodno da sada to komentarišem. Ana je bila vrhunski sportista i ogroman potencijal. Ne znam detalje udesa, nama je rečeno samo da se udes dogodio i to je to", rekao je vidno potreseni Veljko Piljević za Source.ba portal.

Inače, nastradala djevojka je bila član Plivačkog kluba "Leotar" iz Trebinja. Predsjednik kluba je upravo njen otac, Zoran Čučković. Danas je na stranici Plivačkog kluba "Leotar" povodom Anine smrti objavljeno sljedeće:

"Povodom smrti  člana našeg kluba, Ane Čučković, u srijedu 01.06.2016. godine sa početkom u 12:00 sati u pozorišnoj sali  trebinjskog Kulturnog centra bit će održana komemorativna sjednica. Naša Ana Čučković tragično je stradala u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 30. maja u Gornjem Čičevu na magistralnom putu Trebinje – Herceg Novi. Čučkovićeva koja je dugogodišnji član Plivačkog kluba 'Leotar'  bila je višestruka prvakinja Bosne i Hercegovine i Republike Srpske u plivanju i državna juniorska rekorderka na 100 metara prsno", stoji na zvaničnom sajtu PK "Leotar".

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, uputio je telegram saučešća Zoranu Čučkoviću, ocu nastradale Ane Čučković.

"Duboko me potresla i ožalostila tužna vijest o strašnoj nesreći i pogibiji vaše kćerke Ane Čučković, reprezentativke i višestruke prvakinje Republike Srpske i BiH u plivanju. Iako tek na pragu života, Ana je svojim pobjedama i uspjesima dostojanstveno i ponosno pronosila ime svog grada, naroda i naše RS. Ali, moramo se hrabro s tim suočiti, a uspomene na naše najdraže zauvijek sačuvati u srcima i mislima. Iskreno saosjećajući u bolu koji vas je zadesio, upućujem vam izraze mog najdubljeg saučešća", napisao je Milorad Dodik u telegramu saučešća kojeg je uputio porodici Čučković.

Sahrana Ane Čučković će biti obavljena sutra u 16:00 sati, na Gradskom groblju u Podgljivlju.

Novinar: Haris Ahbabović
Foto: PK Leotar, Facebook


0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.