10.11.2016. 11:23
0
Luda strana novog predsjednika SAD-a: Tukao se sa kečerima, poljevao se vodom, izvlačio parove za FA Cup
Donald Trump je novi predsjednik Sjedinjenih Američkih Država. Trump će na poziciju novog predsjednika SAD-a biti imenovan početkom 2017. godine.

Donald Trump će tako na predsjedničkoj stolici zamijeniti Baracka Obamu, te će postati 45. po redu predsjednik SAD-a.

Ovo je prva pobjeda republikanaca nakon što je George Bush Jr. pobijedio na predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Državama prije više od 15 godina.

Danas je za Source.ba portal govorio vanjsko-politički analitičar, Đuro Kozar. 

"Izborna kampanja u SAD-u je bila veoma prljava i bila je puna niskih udaraca. Kandidati su jedni drugima ukazivali na najnegativnije stvari, na što ružniji način. Iznenadila me pobjeda Donalda Trumpa, jer sam očekivao da će Amerika dati prednost Hillary zbog njenog iskustva i njenog doprinosa američkoj politici", kaže Kozar za naš portal.

"Donald Trump je animirao glasače koji više ne vjeruju porodici Clinton. U najnezgodnije vrijeme je došla afera sa mejlovima. Hillary je imala grešaka u politici. Ne vjerujem da su vanjsko-političke greške uticale na njen poraz", rekao je Kozar za Source.ba portal.

"Politika SAD-a se prema Balkanu neće promijeniti. Oni nemaju previše razloga da bilo šta mijenjaju. Amerikanci su kreatori Dejtonskog sporazuma, pa se možda može očekivati da oni budu inicijatori nekog novog Dejtonskog sporazuma"ističe naš sagovornik.

U video prilogu (sa početka članka) možete poslušati šta je Đuro Kozar rekao za naš portal povodom pobjede Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima u SAD-u.




Donald Trump je, na stranu početak njegove političke karijere, čovjek koji se pojavljivao u medijima i na svim mjestima u svako doba. Svojevremeno je imao i svoj TV show kojeg je upravo on vodio.



Tako je bio dio žirija koji je izvlačio kuglice za parove engleskog FA kupa, glumio je u filmovima, gostovao u zabavnim emisija i snimao komične skečeve, često se pojavljivao u noćnim klubovima sa lijepim ženama, bio je dio kečerskih predstava i slično. Radi se o čovjeku kojeg ste uvijek mogli vidjeti na mjestima gdje je zagarantovana dobra zabava.



Donald Trump se ženio tri puta. 1977. godine je oženio češku manekenku Ivanu Zelničkovu s kojom ima dva sina i kćerku. Razveli su se 1992. godine.



Druga supruga bila mu je američka glumica Marla Maples koju je oženio 1993. godine. U ovom braku rodila se jedna kćerka. Razveli su se 1999. godine. 



U treći brak ušao je 2005. godine sa slovenskim fotomodelom Melanijom Knavs s kojom ima sina. 

Novinar: Haris Ahbabović


0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.