19.1.2017. 14:42
1
"Srbi su bili euforični i u vrijeme Obame. Po Srbiji i RS-u su bili grafiti 'Barače Obama, budi uvijek s nama', a kasnije su ga proglasili srbožderom"
Tema regije u posljednja dva dana, nakon dešavanja na Kosovu, su sankcije koje su Sjedinjene Američke Države propisale predjedniku RS-a, Miloradu Dodiku.

Dodik je tako od SAD-a kažnjen zbog kršenja odluke Ustavnog suda BiH nakon raspisivanja referenduma u manjem bh. entitetu. Očekuju se i reakcije Evropske unije koja bi, po svemu sudeći, trebala slijediti primjer Sjedinjenih Država.

Danas je za Source.ba portal govorio poznati politički analitičar iz Zagreba, Davor Gjenero. On se osvrnuo na odluku SAD-a da Dodika kako je i sam naglasio "počaste" sankcijama, a bilo je govora i o politici "umiljavanja" Milorada Dodika novoizabranom američkom predsjedniku, Donaldu Trumpu.

Na kraju je bilo govora o sudbini koja bi u skorijoj budućnosti mogla zadesili Balkan, te o tome šta bi ovakva odluka SAD-a mogla značiti za ovaj dio Evrope, s obzirom da i Rusija ima svoje interese na Balkanu. U nastavku poslušajte cijeli razgovor sa Davorom Gjenerom.

Novinar: Haris Ahbabović

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.