30.10.2017. 17:53
8
Je li Sebija Izetbegović "zabranila" intervju na BHT-u ili nam se samo učinilo da smo vidjeli najavu/trailer za isti?!
Intervju sa direktoricom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, Sebijom Izetbegović, koji je trebao biti emitovan na BHT-u 25. oktobra 2017. godine, nije emitovan u najavljenom terminu, iako je intervju ranije uredno najavljen, a čak je objavljen i trailer za isti.

Najava intervjua u kojem su preneseni dijelovi iz razgovora sa dr. Sebijom Izetbegović objavljeni su nešto ranije 25. oktobra ove godine. Međutim, nakon nekoliko sati vijest je uklonjena sa stranice, intervju je uklonjen iz programske šeme, te nije bilo nikakvog pojašnjenja zbog čega je isti uklonjen.

Podsjećanja radi, direktorica KCUS-a je u intervjuu govorila o svom radu, odlasku ljekara sa KCUS-a, nedostatku lijekova i medicinskog materijala. Istakla je da ona samo "posprema" stvari u toj zdravstvenoj ustanovi.

Ona smatra da je sav bunt pokrenut protiv nje nastao baš zbog tog pospremanja, ne samo njenog, nego i ekipe koja radi zajedno s njom. Istakla je kako su do sada vraćena 73 miliona KM duga Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, ali da ne dozvoljava da se uštede provode na račun pacijenata.

Na pitanje da li je brine odlazak doktora iz Kliničkog centra odgovorila je kontrapitanjem:

"A gdje su otišli doktori? Dva kilometra daleko od Kliničkog centra. Nisu oni otišli nigdje. Oni su samo prešli u drugo agregatno stanje", rekla je Sebija Izetbegović u najavi za spomenuti intervju koji nije bio emitovan na BHT-u.

Kako bismo saznali o čemu se radi i kako bismo čitatelje Source.ba portala obavijestili zbog čega se spomenuti intervju nije emitovao na državnoj televiziji, pozvali smo KCUS, ali i BHRT kako bismo dobili odgovore. Poslali smo i službene zahtjeve sa pitanjima na koja, do dana današnjeg, nismo dobili nikakav odgovor, niti od KCUS-a, niti od BHRT-a.

Podsjećanja radi, zahtjeve sa pitanjima smo uredno poslali prije četiri dana i to na adresu dr. Sebije Izetbegović, šefice KCUS-a, i Marija Vrankića, direktora BHT-a. Pitanja koja smo im poslali su sljedeća:


Pitanja za dr. Sebiju Izetbegović, direktoricu KCUS-a

Obje strane se uopće nisu oglasile nakon odluke da se spomenuti intervju ne prikaže, pa je jedan dio javnosti u BiH bio mišljenja da je neko naredio da se intervju ne emituje, a da bi taj neko mogla da bude upravo direktorica KCUS-a. Još uvijek nisu poznati razlozi zbog toga što intervju nije emitovan, niti se bilo ko ispred BHRT-a ili KCUS-a očitovao po tom pitanju, pa je logično da i Source.ba portal nije dobio odgovore na pitanja koja smo uputili na ove dvije adrese.


Pitanja za Marija Vrankića, direktora BHT-a

Državna televizija, kojoj od mjeseca augusta ove godine uredno plaćamo RTV taksu uz račun za električnu energiju, nije u javnost poslala nikakvo saopćenje zbog čega je, sada već sporni intervju "ukinut", tačnije zbog čega nije emitovan. 

Generalna sekretarica Udruženja "BH novinari", Borka Rudić, nedavno je istakla kako će Upravni odbor "BH novinara" zatražiti od direktora BHT-a Marija Vrankića i uredničkog kolegija da javnosti saopšte detalje zbog kojih je uklonjen intervju sa Sebijom Izetbegović, odnosno koji su bili razlozi za to, te ko je naredio njegovo uklanjanje. 

Do dana današnjeg niko ništa nije rekao. Šuti BHRT, ali šuti i KCUS. Intervju sa Sebijom Izetbegović nije emitovan, iako je snimljen i ranije najavljen. Ko? Šta? Kako? Procijenite sami. Source.ba portal odgovore nije dobio.

Novinar: Haris Ahbabović


8
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.