23.5.2018. 11:11
1
Privedeni Eldina Bešlagić i Dragiša Đogović, Zlatko Kravić za Source poručio: SIPA je tražila da se pretrese Eldinina prostorija, Dragiša se jutros vratio na posao
U policijskoj akciji "Spis", koja je sprovedena po nalogu Tužilaštva KS, jučer su privedeni Dragiša Đogović i šefica Odjeljenja urgentne medicine Opće bolnice u Sarajevu, Eldina Bešlagić. Osim njih, u ovoj akciji su privedeni Admir i Amra Radeljaš, sin i kćerka Eseda Radeljaša.

Svi su uhapšeni po nalogu Kantonalnog tužilaštva Sarajevo i jučer su ispitani u prostorijama SIPA-e. Svi navedeni su osumnjičeni za korupciju. 

Prema pisanju Žurnala, Admir i Amra Radeljaš, djeca Eseda Radešaljaša, pokušala su preko ljekara dobiti nalaze na osnovu kojih bi mogli izbaviti oca iz pritvora.

Za Source.ba portal danas je hapšenje uposlenika Opće bolnice prokomentarisao direktor ove ustanove, dr. Zlatko Kravić.

"Mnogo je bilo nagađanja oko ovog slučaja i napisano je nekoliko pogrešnih informacija. Dr. Dragiša Đoković nije zamjenik direktora Opće bolnice. Zamjenik direktora uopće ne postoji u Općoj bolnici. Dragiša nije uhapšen, on je priveden i saslušan. Jutros se normalno vratio na posao i radi. Ono što ja imam saznanja, SIPA je došla u bolnicu i tražila dozvolu da se pretrese prostorija od dr. Eldine Bešlagić, što sam dozvolio. Zašto su uhapšeni, zašto su odvedeni, kakva je sumnja, nemam nikakvih informacija", rekao je danas za Source.ba portal dr. Kravić.

Direktor Opće bolnice tvrdi da je razgovarao sa privedenima u sklopu ove akcije, ali da nije dobio nikakve informacije.

"Razgovarao sam Dragišom i Eldinom, nisu mi mogli ništa reći zbog istrage. Oni ne žele da govore, vjerovatno im je zabranjeno zbog same istrage. Zvao sam ih da vidim šta se dešava. Nešto je u vezi Radeljaša, ali ne znam šta", ističe Kravić.

"Radeljaš je dva puta dolazio u našu bolnicu, provjerio sam dokumentaciju. Dva puta su mu napisali nalaz i vratili ga zato što naša bolnica to ne liječi. Čak smo pripazili da nikakvu kvalifikaciju ne dajemo, s obzirom da to čine vještaci", kaže dr. Kravić za naš portal.

Osumnjičenaima se na teret stavlja  da su počinili krivična djela, udruživanje radi činjenja krivičnih djela, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, davanje dara i drugih oblika koristi i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem te primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

"Vrlo sam iskren i nemam dlake na jeziku, rado bih vam rekao da znam o čemu se radi. Osuđujem to, ako se radi o korupciji, te osuđujem sve što može ugroziti integritet Opće bolnice, a ovo je sigurno nešto što na određeni način ruši integritet bolnice", rekao je na kraju razgovora za Source.ba portal direktor Opće bolnice u Sarajevu, dr. Zlatko Kravić.

Novinar: Haris Ahbabović

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.