27.5.2018. 15:04
4
"Bacamo se ciframa, preziremo migrante, a pečemo jagnjad po Berlinu. Možda će biti milion zaposlenih 2026. godine, ali ćemo imati i samo milion stanovnika"
Stranka demokratske akcije (SDA) predstavila je Izbornu platformu SDA, a Bakir Izetbegović je tokom svog obraćanja obećao mnogo toga do 2026. godine.

Naime, prvi čovjek Stranke demokratske akcije je do 2026. godine obećao "milion zaposlenih osoba", a također je dodao kako će prosječna plata do spomenute vremenske odrednice biti 1.450 KM.

Podsjećanja radi, prosječna plata u FBiH trenutno iznosi 880 KM, što bi značilo povećanje prosječne plate u iznosu od 570 KM.

Prije nekoliko dana sličnu stvar je obećao i predsjednik SDP-a, Nermin Nikšić, koji je ipak ponudio nešto manju cifru. Nikšić je "obećao" prosječnu platu od 1.200 KM.

Bakir Izetbegović se osvrnuo i na svoju izjavu od prije četiri godine kada je obećao 100.000 radnih mjesta za 300.000 glasova, derogirajući se i tvrdeći da je mislio na period od 10 godina, te da je u protekle tri godine zaposleno oko 15.000 ljudi.

Sve ovo je danas za Source.ba portal prokomentarisala ekonomska analitičarka, Svetlana Cenić. U nastavku poslušajte šta je Svetlana Cenić poručila za naš portal.

Novinar: Haris Ahbabović

4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.