4.10.2018. 12:03
7
Ispravljena vijest: Reakcija portala Source.ba na pisanje lista Alo
Srbijanski list "Alo" donio je skandalozan tekst u kojem je pisao o protestima koji se spremaju u Banjaluci i Sarajevu, povodom ubistava Davida Dragičevića i Dženana Memića.

Naime, ovaj list je napisao kako je u sarajevskim naseljima Bistrik, Vraca i Hrasno trenutno parkirano između 50 i 60 autobusa koji će u petak, 5. oktobra, krenuti prema Banjaluci.

Cilj je, prema pisanju ovog lista, da se naprave veliki neredi pred Opće izbore u BiH, te da se sruši režim Milorada Dodika i naprave neredi na prostoru RS-a.

Isti list danas je donio naslovnicu na kojoj piše kako "Bakir Izetbegović šalje najzloglasnije navijače na Balkanu da sruše Milorada Dodika".

"Dnevnice variraju od toga ko je koliko 'lud', što je čovek luđi i spreman veću glupost da napravi, dnevnica je veća. Takođe se plaća gorivo onima koji idu svojim automobilima, sve ostale pokupiće autobusi", ističe se u tekstu ovog beogradskog lista.

Alo navodi da je "veliki broj elektronskih medija u Federaciji BiH ovih dana više zainteresovan za banjalučki Trg Krajine nego za svoje probleme, pa su neki izašli u javnost sa naslovima: 'Pobjeda na njihovom terenu'". Pretpostavlja se da tom prilikom nisu pratili katalonske medije koji su nakon sinoćnje pobjede Barcelone na Wembleyju protiv Tottenhama, u okviru fudbalske Lige prvaka, napisali "Pobjeda na njihovom terenu".

Šta je to Alo pisao, možete pročitati OVDJE.

Nakon analize portala Raskrinkavanje, ova vijest je ocijenjena kao klikbejt i neprimjerena, pa joj je iz tog razloga raniji naslov (Na Vracama i Hrasnom smo snimili Horde zla i Manijake kako sa palicama ulaze u autobuse i kreću u Banjaluku da naprave nerede!) promijenjen.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Haris Ahbabović

 
7
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.