21.3.2019. 15:03
7
"Prijete mi ubistvom, vješanjem, sačekušom i klanjem. Objavili su kako sam ja htio da ubijem Aleksandra Vučića i da sam 'prijatelj zlikovca Nasera Orića'"
Ratni zločinac Radovan Karadžić jučer je, drugostepenom presudom Haškog suda, osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Podsjećanja radi, Karadžić je u prvostepenoj presudi bio osuđen na 40 godina zatvora, ali je jučer kazna povećana na doživotnu robiju.

Karadžić, nažalost, nije proglašen krivim za genocid u sedam bh. općina, ali je proglašen krivim za genocid na području Srebrenice.

Jučerašnju presudu Radovanu Karadžiću prokomentarisao je i Nihad Aličković iz AntiDayton pokreta, koji je govorio o samoj presudi, ali i incidentu koji se dogodio ispred zgrade Haškog suda u Haagu.

Svega 24 sata kasnije, ponovo nam se javio Aličković koji je rekao kako je dobio na desetine prijetnji na Facebooku od brojnih osoba iz BiH, Srbije, ali i ostatka Evrope. Danas je za Source.ba portal govorio o čemu se radi.

Razgovarao: Haris Ahbabović

7
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.