27.3.2019. 13:08
0
"Jako je teška noć iza svih nas, strašno je bilo vidjeti Nurkića. Svi su na nogama, bukvalno svaki sportista i fanovi su svim srcem uz Jusufa"
Jusuf Nurkić jučer je uspješno operisan nakon užasnog loma noge na meču protiv Brooklyn Netsa u NBA ligi.

Centar Portlanda i reprezentativac BiH je slomio obje potkoljenične kosti, a operacija je prošla dobro, javlja ugledni američki novinar Shams Charania.

Nurkiću osim kostiju tibie i fibule nije ništa stradalo, tako da su nervi i mišići ostali netaknuti.

Za Source.ba portal ove užasne vijesti koje su stigle iz Amerike prokomentarisao je Nurkićev saigrač u reprezentaciji BiH i član Brooklyn Netsa, Džanan Musa. 

"Jako je teška noć iza svih nas. Strašno je bilo vidjeti Nurkića povrijeđenog. Dosta je za sada nagađanju u Americi, ali ništa još nije zvanično. Nismo se uspjeli čuti jer je sad sigurno ogromna gužva oko njega. Ali u dan, dva sigurno da ćemo se čuti", rekao je Musa za Source.ba portal.

Veliki broj NBA igrača je pružio podršku popularnom Nurku, podrška je došla i od legendarnog napadača francuske reprezentacije i Arsenala, Thierryja Henryja, koji je putem društvenih mreža poslao Jusufu poruku na bosanskom jeziku.

"Svi su na nogama. Bukvalno svaki profesionalni sportista i fanovi su svim srcem uz Jusufa. To pokazuje svu veličinu koju on posjeduje. Ja se iskreno nadam i molim za njega da čim prije bude nazad kao novi. I hoće ako Bog da", poručuje Džanan Musa.

"Jusuf je poseban momak. Ispunjen duhovnim mirom. Želim mu da se vrati čim prije i siguran sam da će prevazići psihičku barijeru. Nekada nismo ni svjesni koliko je toga postigao. Tek kada ste tu vidite šta znači sve to. Posjeduje ogroman talenat i kao saigrač tu sam u svakom trenutku za njega", rekao je na kraju razgovora za Source.ba portal mladi košarkaš Brooklyn Netsa, Džanan Musa.

Podsjećanja radi, košarkaši Portland Trail Blazersa savladali su Brooklyn Netse, a utakmicu je obilježila teška povreda našeg Jusufa Nurkića, koji je pred sam kraj utakmice slomio nogu prilikom jednog doskoka.

Nurkić je nezgodno pao na teren i slomio lijevu nogu. Ležao je nekoliko minuta na terenu, nakon čega je odvezen u bolnicu.

Novinar: Haris Ahbabović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.