16.7.2019. 12:08
0
Pojedini građani Kantona Sarajevo "brkaju" ovlasti oko novog zakona o oružju: Evo šta donose izmjene Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja
Novim zakonom, građanima u Kantonu Sarajevo je olakšano nabavljanje, nošenje i držanje oružja.

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo podržali su na jučerašnjoj sjednici izmjene i dopune Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije. Pet zastupnika je bilo suzdržano po ovom pitanju, dok je njih 25 glasalo za izmjenu ovog zakona.

Predlagač zakona bio je ministar unutrašnjih poslova KS, Admir Katica, koji je danas govorio za Source.ba portal i pojasnio o čemu se zapravo radi. Kako je i sam Katica rekao u razgovoru za Source.ba, ništa se u zakonu nije promijenilo kada su u pitanju prava građana KS oko upotrebe oružja.

U nastavku poslušajte cijeli razgovor sa ministrom Admirom Katicom.

Novinar: Haris Ahbabović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.