20.8.2019. 13:54
0
"Volio sam da idem u kafane, ali nisam bio u fazonu 'daj me slikaj'. Ako pihneš tu mastiku malo više, onda ti se odsijeku noge, a znale su se i meni više puta odsjeći"
Za Source.ba portal danas je govorio proslavljeni fudbaler FK Sarajevo i član šampionske generacije ovog kluba, Zijad Švrakić.

Sa Zijadom smo razgovarali o najzanimljivijim detaljima njegove karijere u Sarajevu, ali smo razgovarali i o njegovim brojnim transferima u turske klubove.

Bilo je govora o odlasku u Adanu, potom potpisu za veliki Galatasaray, te kasnijim nastupima u dresu Ankaragucua i Karsiyake.

Razgovarali smo o trenerskom poslu, njegovom životu u Turskoj, dvojnom državljanstvu i imenu Ziya Yildiz, koje je uzeo nakon što je dobio državljanstvo Republike Turske.

Kao najavu intervjua, pogledajte šta je Zijad rekao o tome kako Turci uživaju u kafanama i koliko su "meraklije", ali koliko je i on uživao u takvom životu. Sutra na Source.ba portalu pogledajte cijeli intervju sa legendom FK Sarajevo.

Zijad Švrakić (ili Ziya Yildiz, kako ga Turci zovu) je rođen 1960. godine u Sarajevo. Karijeru je počeo u klubu sa Koševa 1979. godine, a na Koševu je igrao sve do 1987. godine kada odlazi u Tursku. U Turskoj je nastupao za Adanu, Galatasaray, Ankaragucu i Karsiyaku, a karijeru profesionalnog fudbalera je okončao na Malti u dresu Rabat Ajaxa.

Kao trener je radio na Malti dugi niz godina vodeći Rabat Ajax i Florianu, a radio je i u Kuvajtu i Omanu dugi niz godina. Bio je pomoćnik Mehmedu Janjošu na klupi Sarajeva. Upisao je i četiri nastupa za A selekciju tadašnje Jugoslavije.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Haris Ahbabović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.