23.9.2019. 13:22
0
"Prosinečki pokušava da se odbrani na upit novinara koji imaju svoje argumente. Nismo bolji od Finske, ali ih možemo pobijediti"
Selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki objavio je danas spisak fudbalera koji će konkurisati za utakmice sa Fincima i Grcima u okviru kvalifikacija za Euro.

Na spisku se pronašlo nekoliko povratnika u dres reprezentacije BiH, među kojima su Armin Hodžić, Izet Hajrović, Mato Jajalo...

Golmani: Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Kenan Pirić (Maribor) i Jasmin Burić (Hapoel Haifa).

Odbrana: Sead Kolašinac (Arsenal), Toni Šunjić (Dinamo Moscow), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Ervin Zukanović (Al Ahli), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Marko Mihojević (Erzgebirge Aue), Adnan Kovačević (Korona Kielce) i Zoran Kvržić (Rijeka).

Vezni red: Stjepan Lončar (Rijeka), Muhamed Bešić (Sheffield United), Gojko Cimirot (Standard Liege), Miralem Pjanić (Juventus), Elvis Sarić (Al Ahli), Rade Krunić (Milan), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Haris Duljević (Nimes) i Mato Jajalo (Udinese).

Napad: Edin Džeko (Roma), Riad Bajić (Konyaspor), Armin Hodžić (MOL Fehervar), Izet Hajrović (Dinamo Zagreb) i Edin Višća (Basaksehir).

Medijima se nakon čitanja spiska obratio selektor Prosinečki koji je govorio o tome zbog čega na spisku nema nijednog fudbalera iz Premijer lige BiH.

"Igrači iz Premijer lige nisu dobili poziv u A tim jer iskreno mislim da u domaćem prvenstvu nema kvaliteta za mjesto u reprezentaciji, a ko ga ima, dobio je poziv u mladu reprezentaciju BiH", rekao je Prosinečki.

Za Source.ba portal danas je govorio nekadašnji trener Sarajeva, Željezničara i Čelika, Kemal Alispahić, koji se osvrnuo na kvalifikacije za Euro.

Novinar: Haris Ahbabović

Može li se reprezentacija BiH plasirati na Euro preko kvalifikacija za EP?
Da
Ne
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.