3.2.2020. 14:40
4
Svi biraju između Semira Štilića i Leona Benke: Sad da bacim ruku u vatru da je Tino Sven Sušić bolji igrač od njih - nije!
Tino Sven Šušić novi je fudbaler Sarajeva. Pojedini mediji u BiH ovaj su transfer okarakterisali kao najveći transfer u historiji Premijer lige BiH.

Danas smo pozvali nekadašnje fudbalere, trenere i sadašnje trenere kako bismo sa njima prokomentarisali najveća fudbalska imena koja su pojačala neki od premijerligaških klubova u Bosni i Hercegovini.

Pored Tine Svena Sušića, u posljednjih 15-20 godina terenima Premijer lige BiH su prošla brojna respektabilna imena u svijetu fudbala. Ivan Lendrić, Semir Štilić, Said Husejinović, Leon Benko, Patrick Nyema, Miroslav Stevanović, Matej Delač, Krste Velkoski, Mato Jajalo, Luka Modrić i Ivan Tatomirović samo su neka od imena koja se mogu pomenuti u kontekstu najvećih pojačanja ikada u Premijer ligi BiH.

Isto pitanje smo postavili svim našim sagovornicima, a to je: KO JE NAJVEĆE POJAČANJE U HISTORIJI PREMIJER LIGE BIH I ZAŠTO?!

Ovo su odgovori koje smo dobili od nekadašnjih igrača, te sadašnjih trenera.

Alen Avdić, nekadašnji napadač Sarajeva: MATEJ DELAČ. Ako izuzmemo Luku Modrića, možda mi je Matej Delač najveće pojačanje. Došao je iz Chelseaja, nije bio sad toliko poznat, ali kada neko dođe iz Chelseaja u Premijer ligu BiH onda je on najveće pojačanje ikada. Leon Benko mi je najveće pojačanje poslije Delača. Leon je dao dosta golova igrajući za Sarajevo, teško ga je zaboraviti.

Matej Delač: Igrao za Inter Zaprešić, Chelsea, Vitesse, Dynamo Češke Budejovice, Vitoriju Guimaraes, Vojvodinu, Sarajevo, Arles i  Excel Mouscron. Trenutno igra za Horsens.

Bulend Biščević, nekadašnji kapiten Željezničara: SEMIR ŠTILIĆ. Ako izuzmemo Modrića koji je daleko ispred svih, nije previše navijački, ali po meni je Semir Štilić najveće pojačanje u Premijer ligi BiH. Međutim, na toj listi je dosta strašnih igrača, kao što su Benko, Lendrić ili Stevanović. Ipak, Štilić je ime koje je imalo kontinuitet igara u velikim ekipama. 

Semir Štilić: Igrao za Željezničar, Lech Poznan, Karpaty Lviv, Gaziantepspor, Wisla Krakow, APOEL i Wisla Plock. Trenutno je član Željezničara.

Ivo Ištuk, bivši trener Bosne, Širokog i Čelika: SEMIR ŠTILIĆ. Kada gledaš karijeru i nastupe, Sušić jeste veliko pojačanje za Premijer ligu. Za Modrića se i nije znalo šta će biti kada je u to vrijeme stigao u Zrinjski. Između Sušića i Štilića bih mogao birati, ali bih na kraju izabrao Štilića. Sušić nakon Hajduka nije imao neku karijeru i nije igrao u kontinuitetu kao što je to radio Štilić. Ako gledam karijeru, onda bih Semira Štilića stavio na prvo mjesto.

Semir Štilić: Igrao za Željezničar, Lech Poznan, Karpaty Lviv, Gaziantepspor, Wisla Krakow, APOEL i Wisla Plock. Trenutno je član Željezničara.


Sedin Torlak, nekadašnji kapiten Sarajeva: LEON BENKO. Luka Modrić je najveće ime koje je prošlo kroz Premijer ligu, ako gledamo šta je poslije napravio. Po meni, Leon Benko i Matej Delač su mi najzvučnija pojačanja koja su igrala u BiH, ali prije svega, Leon Benko. To su igrači koji nisu prije igrali u klubovima, pa dođu ovdje kako bi izgradili nešto više u svojoj biografiji. Iako, Leon Benko je već napravio mnogo toga i prije. Ti igrači su nekako više valjali sebi, za izgradnju svoje biografije, nego našoj Premijer ligi, to je neko moje mišljenje.

Leon Benko: Igrao za Vatreks, Nurnberg, Standard Liege, Kortrijk, Slaven Belupo, Al-Faisaly, Rijeku, Dalian Aerbin, Sarajevo i Olimpiju iz Ljubljane. Trenutno igra za Varaždin.


Nikola Nikić, nekadašnji fudbaler Željezničara i fudbalski trener: SEMIR ŠTILIĆ. Teško je navesti nekoga, ali za mene je najveće pojačanje Semir Štilić. Velkoski i Lendrić su, također, velika pojačanja. Sad da bacim ruku u vatru da je Tino Sven Sušić bolji igrač od njih - nije. On jeste dobar igrač, ali nije sigurno bolji od njih. 

Semir Štilić: Igrao za Željezničar, Lech Poznan, Karpaty Lviv, Gaziantepspor, Wisla Krakow, APOEL i Wisla Plock. Trenutno je član Željezničara.

Novinar: Haris Ahbabović

Slijedeći odgovore naših sagovornika, najveće pojačanje u PLBiH, po vama, je:
Semir Štilić
Leon Benko
4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.