9.7.2020. 11:25
3
Ništa pandemija, idemo u štrajk: Pogledajte šta smo danas zatekli na Otoci, u Vrazovoj i ispred Doma zdravlja "Omer Maslić"
Medicinski radnici u Kantonu Sarajevo ponovo su stupili u štrajk.

Naime, oni traže potpisivanje kolektivnog granskog ugovora, a ovaj problem nije riješila ni stara Vlada KS, na čelu sa Fortom, kao ni nova Vlada KS, na čelu sa Nenadićem.

Tako imamo štrajk medicinskih radnika u vrijeme pandemije virusa korone koja je doslovno paralizirala cijelu Planetu, pa tako i bh. zdravstveni sistem koji je, ionako, na klimavim staklenim nogama. Oštre su reakcije građana i javnosti koji smatraju da je štrajk u ovo doba izuzetno bezobrazan potez i da nema veze sa etičkim pristupom liječenja pacijenata.

Medicinski radnici su istakli kako oni više neće biti na punktovima, te da će pacijente primati direktno ljekari. 

Podsjećanja radi, Edo Selimić, predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu Kantona Sarajevom, jučer je u razgovoru za Source.ba portal poručio kako štrajk medicinskih radnika nema veze sa povećanjem broja oboljelih, te da su za to krivi građani koji su se previše opustili.

Posjetili smo danas nekoliko domova zdravlja, konkretno na Otoci, Dom zdravlja "Omer Maslić" i Dom zdravlja Vrazova. Pogledajte šta je naš fotograf danas zabilježio.

Novinar: Haris Ahbabović
Foto: Izet Tahirbegović / Source.ba

Štrajk medicinskih radnika u KS je opravdan?
Da
Ne
3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.