11.11.2020. 14:09
1
Adnan i Elma su iznijeli svoje planove kako da vode Općinu Novi Grad Sarajevo
Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini su na programu u nedjelju, 15. novembra ove godine.

Biće to izbori na kojima će građani BiH birati načelnike, kao i vijećnike u općinama, ali i izbori u potpuno drugim okolnostima, neviđenim do sada, s obzirom na borbu protiv pandemije koronavirusa.

Kada su u pitanju izbori koji se tiču grada Sarajeva, 20 kandidata će se boriti za pet načelničkih pozicija u općinama glavnog grada naše zemlje. Naime, u pitanju su Općina Stari Grad, Općina Centar, Općina Novo Sarajevo, Općina Novi Grad, te Općina Ilidža.

Sve do pred same izbore na Source.ba portalu, svaki dan, možete gledati kandidate iz svih sarajevskih općina kojima smo postavili četiri ista pitanja. Pitanja smo im unaprijed poslali, a svakom kandidatu su poslana identična pitanja.

Sve kandidate smo pitali sljedeće:

1. Ukoliko pobijedite, koji su vaši glavni ciljevi/projekti za naredne četiri godine?
2. Koji je najveći potencijal vaše općine?
3. Koga vidite kao najozbiljnijeg protukandidata na izborima?
4. Najpozitivnija i najnegativnija politička ličnost u BiH ili Sarajevu je?


Danas pogledajte šta vam poručuju kandidati za načelnika u Općini Novi Grad. Za Source.ba portal su govorili kandidat "četvorke" za načelnika Novog Grada, Adnan Delić, te kandidatkinja DF/GS-a za načelnicu Novog Grada, Elma Mujadžić.

U ovom videu nećete vidjeti Semira Efendića, kandidata SDA za načelnika Novog Grada, kao ni Sanelu Prašović-Gadžo, kandidatkinju SBB-a za načelnicu Novog Grada. Efendić i Prašović-Gadžo nisu odgovorili na naše medijske upite i pitanja koja smo im poslali, te nisu pristali na snimanje pred kamerom Source.ba portala.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Kenan Ćemo
Montaža: Kenan Ćemo

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.