19.11.2020. 14:10
0
Migranti se slobodno kreću sarajevskim ulicama: Pitali smo policiju da li ih legitimišu i šta ako nemaju dokumente kod sebe
Veliki broj migranata i dalje se nalazi na ulicama Sarajeva, te se neometano kreću ulicama glavnog grada BiH.

Neki od njih uopće nemaju dokumente, niti se zna odakle dolaze. Većina onih koji se nalaze na sarajevskim raskrsnicama prodaju maramice ili maske, ili jednostavno prose.

Podsjećanja radi, danas smo kontaktirali MUP KS, koji smo pitali šta rade po pitanju legitimacije migranata, te šta se dešava ukoliko nemaju dokumente kod sebe, a slobodno se šetaju gradom.

"U skladu sa raspoloživim ljudskim kapacitetima, mi svakodnevno vršimo kontrolu tih lica. Otežavajuća okolnost za nas je velika popunjenost migrantskih centara. Ponavljam, vršimo provjeru lica u skladu sa našim mogućnostima uz saradnju sa službom za poslove sa strancima. Tamo gdje ima osnov sumnje da je počinjeno krivično djelo, vrši se utvrđivanje identiteta", rekao je danas za Source.ba portal Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a KS.

U nastavku pogledajte šta je kamera Source.ba portala danas zabilježila na ulicama Sarajeva.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Kenan Ćemo
Montaža: Kenan Ćemo

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.