2.12.2020. 16:36
0
"Nisam spavao dan prije utakmice, a jedini sam zakasnio na autobus, pa su me zezali da sam se uplašio Diega. Da je Maradona bio u Milanu ili Juventusu, on bi 10 godina bio najbolji na svijetu"
Prije nekoliko dana preminuo je legendarni Diego Armando Maradona.

Tim povodom danas smo razgovarali sa Refikom Šabanadžovićem, nekadašnji reprezentativcem Jugoslavije, te bivšim igračem Željezničara, Crvene zvezde i brojnih drugih klubova.

On je, naime, u četvrtfinalu Mundijala u Italiji 1990. godine, tada kao golobradi mladić, čuvao Diega Maradonu, ali je na toj utakmici, nažalost, dobio crveni karton.

Razgovarali smo o tim danima i sjećanjima, Maradoninoj karijeri, šta je značio za Argentinu i Napoli, ali i šta je značio za sami fudbal.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Kenan Ćemo
Montaža: Haris Ahbabović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.