30.12.2020. 13:00
4
Mještani ulice Vlakovo na Ilidži ne mogu napustiti svoje domove: Ne d'o Bog neke bolesti, ovdje ni Hitna pomoć ne može proći
Source.ba
Source.ba
Source.ba
Čitatelji Source.ba portala požalili su nam se danas, putem e-maila, da su gotovo pa zarobljeni u svojim domovima zbog vode koja je prekrila ulicu Vlakovo, na području Ilidže.

Kažu da već dva dana nisu u mogućnosti izaći iz svojih domova zbog vode koja se skuplja na cesti. Tvrde da su to su otpadne vode koje se skupljaju. Sad je već situacija ozbiljna jer su svi mještani ogradili svoje kuće, te doslovno ne mogu preći cestu.

Za Source.ba portal danas je govorio Emir Subašić, koji živi u spomenutoj ulici.

"Prvo smo se javili mjesnoj zajednici, a nakon toga smo se obratili Općini Ilidža. Potom nas je Općina Ilidža uputila prema Civilnoj zaštiti Općine Ilidža, a oni su nam onda rekli da ništa ne mogu učiniti po tom pitanju. Zvali smo i FUCZ, kao i Kanton. Međutim, i Kanton nam je rekao da to nije njihova nadležnost. Evo, više zaista ne znamo kome da se obratimo", kaže sagovornik Source.ba portala.

Emir kaže da ovaj problem nije od jučer, ali da se sada nakupilo najviše vode.

"Ovo traje dugi niz godina, otprilike četiri-pet godina. U posljednjih godinu dana se pojavilo neko arapsko naselje iznad naših kuća, koje nam pravi velike probleme. Ljudi imaju ogromne poplave u kući, podrumima, garažama. Ne možemo uopće izaći, jednostavno se pješice ne može proći. Jedino da neko nekoga prenese. Ne d'o Bog neke bolesti, ovdje ni Hitna pomoć ne može proći kad bi trebala", kaže Emir za Source.ba portal.

Pitali smo ga na koji način se ovo uopće do sada rješavalo.

"Mi smo se organizovali, mještani, pa to očistimo. Ali, sada se pojavila ogromna količina vode, pa nam pravi ogroman problem, usljed svih ovih kiša. Mislim da bi ovo trebala Općina da riješi, ili Civilna zaštita Općine Ilidža. Preko 20 godina smo se snalazili kako smo znali, ali sada smo nemoćni da ovo riješimo", rekao je Emir Subašić za Source.ba portal.

Poslali smo zahtjev sa pitanjima na adresu Općine Ilidža, a pitanja su sljedeća:

1. Zašto se Općina Ilidža nije uključila u rješavanje ovog problema, kako bi se mještanima ove ulice omogućilo neometano kretanje i izlazak iz domova?

2. Zašto, ako je to već posao Civilne zaštite, Općine Ilidža, kao glavno tijelo, kao općina, niste reagovali kada su mještani dobili negativan odgovor i od Civilne zaštite?

3. Ovaj problem, kako tvrde mještani, traje godinama. Zašto se do sada nije riješio i da li je Općina Ilidža ikada učestvovala u rješavanju istog?


Odgovore na ista ćemo objaviti naknadno kada nam ih pošalju iz Općine Ilidža.

Novinar: Haris Ahbabović

4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.