4.3.2021. 10:56
6
"Kad već pokrećeš inicijativu i kupiš poene, plati onda iz vlastitog džepa, a ne iz državne kase!"
Haris Zahiragić, zastupnik SDA u Skupštini KS, podnio je inicijativu u Skupštini Kantona Sarajevo da se Ramizu Dediću obezbijedi smještaj, koji dane provodi na ulici zajedno sa svojim psom Tinom.

Ovim povodom, na društvenim mrežama se oglasila Hana Hadžiavdagić - Tabaković, optužujući zastupnika Zahiragića i stranku SDA da prisvajaju njene inicijative.

"Molim Harisa i SDA da ne prisvajaju moje inicijative. Inicijativa je isključivo moja, pokrenuta prije 10-ak dana preko mojim društvenih mreža kada sam rekla da ću Ramketu iz vlastitog džepa plaćati stanarinu i raja krenula prikupljati dodatno za režije. Hvala i doviđenja", napisala je Hana na Facebooku.

Pozvali smo je kako bi dodatno prokomentarisali cijeli slučaj, a Hana je u kratko razgovoru za Source.ba portal poručila sljedeće:

"Ogromna je razlika kada kažem da ću ja Ramizu platiti stan unaprijed godinu dana, i ogromna je razlika kad neko tu sad kaže: 'Eh, sad će Vlada'. Inicijativa je pokrenuta na mom Instagramu prije 10-ak dana, jako mnogo ljudi se uključilo. Ramiz sve zna, o čemu se radi. Nije poenta moje inicijative, nego je poenta koliko Ramizu pomažem sve ove godine", kaže Hana za Source.ba portal.

Nakon što su pojedini mediji objavili da je Ramiz preminuo, ubrzo je stigla informacija da je to laž, te se Ramiz Dedić oglasio putem medija i poručio je:

"Hana mi je ponudila da mi plaća kiriju u jednom stanu da živim. Sedam, osam, godina me cijeni. Kad god dođe ovdje, bez obzira s kim je, pomogne koliko može, svaka joj čast", rekao je Ramiz.

Hana Hadžiavdagić - Tabaković se na kraju razgovora za naš portal opet osvrnula na inicijativu zastupnika SDA u Skupštini KS.

"Kad već pokrećeš inicijativu i kupiš poene, plati onda iz vlastitog džepa, a ne iz državne kase!"", rekla je Hana za naš portal.

Podsjećanja radi, Zahiragić je u svojoj inicijativi naveo sljedeće:

"Dedić je beskućnik već duži vremenski period za koji je na neki način postao legenda Sarajeva. Da mu se osigura i dodijeli manji uslovan stan na korištenje u užoj gradskoj jezgri, a kako bi mogao ostati u neposrednom konatku sa brojnim građanima koji ga pomažu", naveo je Zahiragić u inicijativi.

Novinar: Haris Ahbabović

6
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.