8.4.2021. 15:07
99
Pitali smo Srđana Mandića od koga je to Sarajevo danas oslobođeno kada smo četnike otjerali prije 25 godina: Ako se prisjetimo kako je Skaka izabran i kako se Sarajlić hvali, potpuno je jasno od koga je Sarajevo oslobođeno
Foto: Source.ba
Foto: Twitter
Na sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva Benjamina Karić jednoglasno je izabrana za gradonačelnicu Sarajeva, kao prijedlog SDP-a.

Piše: H. Ahbabović

Podsjećanja radi, mlada Karić izabrana je nakon velike sage i prašine koja se podigla tokom izglasavanja Bogića Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva. Nakon brojnih peripetija u Četvorci (kasnije Trojka), Bogićević je odustao od kandidature, a nije pomoglo ni to što je jednoglasno podržan za gradonačelnika Sarajeva.

Oglasio se danas i načelnik Općine Centar, Srđan Mandić, koji je na Twitteru napisao sljedeće:

"Sarajevo je ponovo slobodan grad. Čestitam našoj gradonačelnici, gospođi Karić. Čestitam mojoj i našoj Anji Margetić i mom drugu i saborcu Harisu Bašiću. Idemo dalje, zajedno",
napisao je načelnik Općine Centar.

Pozvali smo Mandića, tačnije poslali mu upit sa pitanjima povodom njegove današnje izajve. U upitu smo pitali sljedeće:

1. Napisali ste da je Sarajevo danas "ponovo slobodan grad", nakon što je Benjamina Karić izabrana na novu gradonačelnicu Sarajeva. Možete li nam pojasniti od koga je to Sarajevo oslobođeno danas?

2. S obzirom na brojne reakcije ljudi na društvenim mrežama, kojima je zasmetao vaš post, smatrate li da je potrebno dodatno pojašnjenje ili čak izvinjenje?

3. Sarajevo je postalo slobodan grad prije 25 godina kada smo otjerali četnike sa brda, od koga je to danas Sarajevo oslobođeno?


Ubrzo smo dobili odgovor od načelnika Općine Centar, u kojem stoji sljedeće:

"Ako se prisjetimo načina na koji je bivši gradonačelnik, Abdulah Skaka, izabran, a što je jasno prezentirano u snimku koji je objavio načelnik Općine Novi Grad, gosp. Semir Efendić, u kojem se Asim Sarajlić hvali kako su, poput likova iz 'Kuma', oteli građankama i građanima slobodu i demokratiju, potpuno je jasno od koga je Sarajevo danas oslobođeno. Oslobođeno je od političke mafije koja je spriječila izbor Bogića Bogićevića za gradonačelnika. Oslobođen je od nesposobne i korumpirane vlasti koja je pravila viceve i izvrgavala ruglu antifašističke tekovine na koje smo svi ponosni", rekao je danas za Source.ba portal Srđan Mandić.

Odgovor kojeg nam je Mandić poslao na naša pitanja, načelnik Općine Centar nešto kasnije je objavio i na svom facebook profilu.

Novinar: Haris Ahbabović

99
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.