23.4.2021. 19:08
0
Semir Efendić će biti novi predsjednik Stranke za BiH: Mogu zvanično da vam potvrdim da sam danas podnio ostavku na mjesto predsjednika!
Amer Jerlagić podnio je danas na sjednici Predsjedništva Stranke za BiH neopozivu ostavku na mjesto predsjednika.

Prema informacijama i saznanjima Avaza, novi predsjednik Stranke za BiH bit će Semir Efendić, aktuelni načelnik Općine Novi Grad Sarajevo. Ova informacija potvrđena je za Avaz iz više izvora bliskih stranci. To znači da je Efendić napustio SDA, čiji je bio član. 

Danas smo pozvali sada već bivšeg predsjednika SBiH, Amera Jerlagića, kojeg smo direktno upitali o ovim stvarima. On je za Source.ba portal poručio sljedeće:

"Mogu zvanično da vam potvrdim da sam danas podnio ostavku na mjesto predsjednika Stranke za BiH. Detalje šta se kasnije dešavalo na sjednici, nakon moje ostavke, zaista ne znam. To su informacije koje vam mogu reći. Ima špekulacija, spominje se, ali ovo je zvanično, da sam ja danas podnio ostavku", rekao je Jerlagić večeras za Source.ba portal.

Upitali smo ga za razloge podnošenja ostavke, a on je rekao:

"Hajmo reći da su bila neka politička neslaganja o budućem djelovanju".

Potom smo ga upitali da li "buduće djelovanje" znači da će Semir Efendić preuzeti stranku i da se o tome znalo ranije, Jerlagić nam je rekao:

"Ne bih rekao da to ima direktne veze sa Efendićem. Ovo su neke druge stvari, oko Kongresa, oko organizacije SBiH. Ako smo Stranka za BiH, onda moramo biti organizovani u cijeloj BiH, to traži da se duboko zaore, da se napravi nova organizacija SBiH. To su neke stvari gdje smo se razilazili",
kaže Amer Jerlagić.

Na kraju smo ga opet upitali kakva on saznanja ima, te koliko ima istine u tome da će Efendić napustiti SDA i preuzeti SBiH.

"Mislim da je to još uvijek u sferi špekulacija", poručio je kratko na kraju razgovora za Source.ba portal Amer Jerlagić.

Novinar: Haris Ahbabović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.