1.7.2019. 14:00
0
Prvenstvo BiH u Pro Evolution Soccer 2019: Najbolji igrači PES-a u regionu na jednom mjestu
20.07. i 21.07.2019. u Sarajevu u JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, koja je i organizator, bit će održano 10. Prvenstvo BiH u Pro Evolution Soccer 2019. Svi najbolji igrači iz BiH žrijeba će odmjeriti snage u regionalnom dijelu takmičenja sa najboljim igračima iz regije i još par evropskih zemalja. Tako ćemo na kraju sezone u popularnom PES-u dobiti novog zvaničnog prvaka BiH i novog regionalnog prvaka.

Prošle godine prvak BiH je bio Igor Zečević, koji je u finalu regionalnog žrijeba izgubio od prvaka Srbije Stefana Slavkovića.

U cilju promocije Esporta u BiH, prošlogodišnje takmičenje je bilo održano u Bužimu uz odličnu organizaciju domaćina i veliku podršku svih nivoa vlasti USK-a i Opštine Bužim.

Ove godine organizacija seli u Sarajevo isključivo zalaganjem Centra kultrure i mladih Općine Centar Sarajevo koji će se uz koordinaciju BiH Esport Organizacije pobrinuti da takmičenje podignu za ljestvicu više u odnosu na prošlogodišnju perfektnu organizaciju u Bužimu.

„Prošle godine smo mislili da bolje od organizacije u Bužimu nećemo moći izvesti i što se tiče nagradnog fonda i same organizacije. Međutim, veliki broj sponzora zainteresovanih za ovogodišnje prvenstvo i angažman svih iz Centra i BiH Esport Organizacije nam obećava sasvim sigurno najbolje i najjače prvenstvo ikada, što deseto jubilarno prvenstvo i zaslužuje. Manje više sva krema PES scene iz regije će biti prisutna uz još par novih imena koji prošle godine nisu bili u mogućnosti da dođu u Bužim. Iz regije bi istakli mimo prošlogodišnjih učesnika i dolazak Marka Roksića iz Srbije koji je uz prošlogodišnjeg prvaka te države sigurno ponajbolji igrač i konkurent za ovogodišnji naslov regionalnog prvaka. Iz BiH nam dolaze bukvalno svi najjači igrači iz cijele zemlje a naravno konkurenti za naslov prvaka su prva tri imena prošlogodišnjeg prvenstva Pehar, Đedović i Zečević. Sve u svemu očekujemo vrhunsko takmičenje i vikend za pamćenje i nadamo se da će se naši gosti iz cijele regije i par evropskih zemalja ponijeti lijepa iskustva kako sa turnira tako i sa aktivnosti koje su predviđene za sve takmičare i pored samog takmičarskog dijela. Nagradni fond raste iz dana u dan s obzirom da je veliki broj zainteresovanih sponzora te ćemo tako imati i veliki broj takmičara koji će sigurno osvojiti neke od nagrada i zadovoljni otići kući“, rekao je Kovač, jedan od predstavnika BiH Esport Organizacije.

Iz organizacije su nam rekli da i 2 velika svjetska imena PES-a dolaze iz Španije i Italije koja žele zadržati kao iznenađenje, ali se još ne zna da li će učestvovati u takmičarskom dijelu jer se ipak radi o BH i regionalnom žrijebu. Također pozivaju i sve ljubitelje video igara da dođu i prisustvuju ovom događaju jer će biti vrijednih nagrada i za same posjetioce. Već sada na facebook stranici BiH Esport Organizacije zainteresovani mogu učestvovati u nagradnim igrama koje će biti organizovane sve do početka samog prvenstva, te na taj način mogu osvojiti vrijedne nagrade.

U revijalnom dijelu turnira najbolji igrači BiH i regije kao i posjetioci će moći okušati sreću i protiv profesionalnih fudbalera iz dva najpopularnija kluba u državi, FK Sarajeva i FK Željezničara kao i nekih sadašnjih i bivših reprezentativaca BiH. Po svemu najavljenom očekuje nas jedan veliki Esport spektakl kakvih će nadamo se u budućnosti biti sve više jer se Esportu u BiH definitivno treba dati šansa za razvoj i da se dovede barem na nivo kakav je u zemljama okruženja.

Prijave za učešće na turniru trajat će do 18. jula za BH državljane a za strane državljane do 16. jula, nakon čega će svi učesnici biti obaviješteni o konačnom sistemu takmičenja i detaljnim pravilima. Uplate će se moći izvršiti putem Paypala ili banke, a prijave za turnir i ostale informacije mogu se dobiti putem maila proevobih@gmail.com ili na Facebook stranici https://www.facebook.com/BiHEsportsAssociation/ . Broj prijava za BiH zrijeb je ograničen na 84 igrača te savjetujemo sve zainteresovane da na vrijeme izvrše uplatu s obzirom na veliki broj zainteresovanih.


(Admir Oručević)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.