10.12.2020. 14:52
0
Novi Medal of Honor apsolutni rekorder, traži 340 GB prostora na disku
Medal of Honor: Above and Beyond druga je velika VR ekskluziva ove godine, a kad se kaže velika – stvarno se misli da je ogromna u smislu koliko prostora traži na disku.

Sama instalacija igre zauzima oko 170 GB prostora, što je već više od onoga koliko zauzimaju Red Dead Redemption 2 ili Microsoft Flight Simulator – neke od “težih” igara na PC-u.

Međutim, pazite sad ovo: da bi se Medal of Honor: Above and Beyond uopšte instalirao, mora se nalaziti na disku s 340 GB slobodnog prostora. Toliko igra zauzima dok se sve datoteke raspakuju prilikom instalacije. Pritom se preporučuje igračima da koriste SSD pa je tako potreban disk od minimalno 500 GB.

S obzirom da igra ne izgleda baš atraktivno (radi se o VR naslovu), razlog za zauzimanje ovolikog prostora vjerovatno leži u audio zapisima koji nisu kompresovani. A razlog zašto je to tako vjerovatno je u tome što se na taj način procesor rasterećuje od posla raspakiranja kompresovanih datoteka prilikom igranja, što mu ostavlja resurse za neke druge zadaće prilikom izvođenja igre.

A sami Medal of Honor: Above and Beyond je jedna od najzahtjevnijih PC igara današnjice. Osim što traži da imate neki VR headset, pod minimalno navodi Intel i7 9700K (ili bolji!) te GeForce RTX 2080. Minimalno!



(Nermana Crnčalo)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.