9.12.2016. 10:27
0
Udruženje EESTEC LC Sarajevo organizuje radionicu "IoT Workshop"
Udruženje studenata elektrotehnike Evrope EESTEC, lokalni komitet Sarajevo će u periodu od 15. do 18. decembra ove godine po prvi put organizovati projekat lokalnog karaktera “IoT Workshop”. Trudeći se da ide u korak s razvojem tehnologije u svijetu, “IoT Workshop” ove godine okuplja studente/učesnike tehničko-tehnoloških fakulteta, kao i profesore i osoblje navedenih fakulteta te profesionalce iz oblasti informacionih tehnologija.
“IoT Workshop” je besplatna četverodnevna radionica za upoznavanje studenata sa najnovijim tehnologijama i unaprijeđenje znanja u domeni Internet of Things.

Osnovni cilj "IoT Workshop-a" jeste pružiti učesnicima mogućnost usavršavanja te realizaciju dosadašnjih znanja iz IT oblasti. Zahvaljujući saradnji sa istaknutim predavačima iz IT svijeta, učesnici će u prvom dijelu radionice imati priliku slušati predavanja o najaktuelnijim temama. Nakon predavanja će učesnici će biti u stanju osmisliti robota te primijeniti stečeno znanje na praktičnom dijelu, gdje će koristeći modernu opremu napraviti robota koji će biti u stanju obavljati određene akcije.
 
Internet of Things (IoT) označava tehnologije za bežično povezivanje uređaja putem interneta, što otvara beskrajne mogućnosti za interakciju, kontrolu, praćenje i pružanje naprednih usluga. Internet of Things omogućava integraciju velikog broja uređaja koji više ili manje samostalno komuniciraju jedni s drugima, a uz pomoć senzora i raznih aplikacija.
 
Tehnologije koje će se koristiti tokom ove četverodnevne radionice su Raspberry Pi i Arduino. Radionica će ove godine okupiti dvadeset učesnika. Učesnici ove radionice će tokom četiri dana trajanja radionice, imati jedinstvenu priliku da rade na tehnologijama koje su danas najpopularnije u vodećim IT kompanijama te razmjene iskustava sa ostalim studentima učesnicima. 
 
Ovo je jedan u nizu projekata koji organizuje Udruženje EESTEC LC Sarajevo, a služi za usavršavanje te realizaciju dosadašnjih znanja iz IT oblasti i elektronike te samim tim omogućava učesnicima bolji uvid u tehnologije koje se danas koriste. 

Svi koji žele da se prijave za učešće u radionici, prijavu mogu naći na sljedećem linku

Više o radionici možete naći na službenoj stranici Udruženja.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.