5.1.2020. 17:07
0
Duga zadržavanja na graničnim prijelazima na sjeveru i sjeverozapadu BiH
Duga su zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Orašje, Bosanski Brod, Bosanska Gradiška, Gradina, Bosanska Dubica, Velika Kladuša i Izačić.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Slabiji snijeg koji pada višim predjelima centralne i istočne Bosne ne pričinjava veće poteškoće vozačima. Zbog niskih temperatura upozorava se na moguću poledicu, posebno u višim planinskim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

U nižim predjelima saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu. Vozačima se na svim putnim pravcima savjetuje da voze maksimalno oprezno. Posjedovanje zimske opreme je obavezno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na magistralnim putevima: Jajce-Crna Rijeka (Zdaljevac), Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica), Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Lanište-Ključ-Mrkonjić Grad, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(Fena / BIHAMK)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.