8.6.2020. 14:14
0
Nestabilno vrijeme i u sedmici pred nama, povremeno sunčano uz mogućnost grada i kiše
Sedmicu koja je pred nama kao i nekoliko predhodnih obilježit će nestabilno vrijeme sa mjestimičnom kišom uz povremene sunčane intervale.

Ponegdje su u centralnoj i sjevernoj Bosni mogući i obilniji pljuskovi praćeni grmljavinom. Nije isključena i pojava grada.

Sredinom sedmice nešto stabilnije vrijeme, ali će i dalje naročito u Bosni svakodnevno postojati uslovi za kraći posljepodnevni pljusak. Nastavit će se južno strujanje zraka, tako da će i ove sedmice biti nadprosječno toplo a ujedno i sparno vrijeme.

Jutarnje temperature zraka u Bosni varirat će od 12°C do 18°C, na jugu zemlje do 20°C. Maksimalne dnevne temperature u Bosni između 18°C i 24°C, u Hercegovini od 24 do 28°C.

Od nedjelje (14.06.) u Bosni i Hercegovini prema trenutnim sinoptičkim kartama očekuje se nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima.

Više kiše moguće je u centralnim i zapadnim područjima.

Stabilnije, ali uz slabljenje južnog strujanja zraka i nešto svježije prognozira se od četvrtka (od 18.06) pa do kraja prognoziranog perioda. I u ovom razdoblju uz moguće duže sunčane intervale su mogući pljuskovi.

Minimalne temperature zraka varirat će između 11°C i 15°C u Bosni, do 18°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 22°C i 27°C.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.