23.9.2020. 8:37
0
Objavljena prognoza do subote: Meteorolozi najavili i prvi snijeg!
Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Pljuskovi su registrovani na zapadu, sjeverozapadu i dijelu centralne i sjeverne Bosne i u Hercegovini. Na jugu Hercegovine ima i grmljavine.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 6; Sokolac 11; Livno 12; Bugojno, Ivan Sedlo i Jajce 13; Grude, Tuzla i Zenica 14; Sarajevo 15; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Sanski Most i Zvornik 16; Mostar, Stolac i Trebinje 17; Bihać i Neum 18; Gradačac 19°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940Pa, za 5hPa je manji od normalnog i ne mijenja se.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je relativno nepovoljna. Mada će vremenske prilike biti bez izrazitih oscilacija, povremeno jače strujanje toplijeg zraka i povećana naoblaka, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje. Noćni i jutarnji sati biće svježiji i ugodniji. Učesnicima u saobraćaju preporučujemo oprezniju vožnju.
Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Širom zemlje su izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno su mogući lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 22 i 27°C.

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine u Hercegovini. Prognozira se uglavnom između 20 i 50 litara kiše po metru kvadratnom, lokalno može pasti i do 80 litara. U ostatku zemlje veći dio dana slabija kiša. Više padavina od večernjih sati i tokom noći na subotu. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Na vrhovima planina može padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine većinom južnog smjera. Na sjeveru Bosne vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 19°C, javlja Federalna hidrometeorološki zavod.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.