1.4.2024. 20:23
0
Čišćenjem Spomen parka Vraca najavljena proljetna akcija čišćenja u KS
Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk i ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Bojan Bošnjak posjetili su danas radnike kantonalnih javnih komunalnih preduzeća Park i Rad na Vracama te istakli da će Spomen park od sada biti sistemski i redovno održavan, s obzirom na to da je ovaj kompleks uvršten u redovni program održavanja javnih površina, za šta će biti zadužen KJKP Park Sarajevo.

- Kada vidimo u kakvom je stanju Spomen park danas, ne možemo govoriti o Evropskoj uniji, antifašizmu i našoj državnosti, ukoliko ne vodimo računa o ovako značajnim spomenicima – kazao je Uk.

Ministar Bošnjak rekao je da resorno ministarstvo od ove godine uvodi potpuno novi pristup i novu energiju kada je u pitanju održavanje javne čistoće.

- Ovim događajem najavljujemo redovnu aktivnost koja slijedi od 22. aprila ove godine a to je redovna proljetna akcija čišćenje našeg glavnog grada. Zakonska obaveza kroz izdvajanje sredstava za zajedničku komunalnu potrošnju rekordna je ove godine i s pravom naši građani očekuju vidljive rezultate - rekao je Bošnjak, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.