2.4.2024. 20:34
1
Nevrijeme praćeno grmljavinom i ledom pogodilo Posavinu i Semberiju: Slijedi stabilizacija vremena
FOTO: Facebook
Posavinu i Semberiju danas je pogodilo nevrijeme praćeno lokalnim pljuskovima sa grmljavinom koje je u pojedinim gradovima donijelo i led.

Prema ranijoj prognozi, prvo u poslijepodnevnim, a zatim i u večernjim satima kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom i ledom očekuju dijelove sjeverne, sjeveroistočne i centralne Bosne. Međutim, sve će to biti kratkotrajnog daha te se tako u narednim danima očekuje stabilizacija vremenskih prilika.



Nevrijeme je tako danas pogodilo Bosansku Gradišku, Kozarsku Dubicu, okolinu Modriče i pojedine dijelove Gradačca što je zasigurno naštetilo poljoprivrednim usjevima.

"Padavine u kasnim večernjim satima posvuda prestaju, a vjetar u smirivanju kao najava povoljnijih dana koji nam predstoje. Narednih dana pauza od jakih vjetrova, a nema više ni nevremena. Kako sedmica bude odmicala, temperature u postepenom porastu. Od vikenda ponovo ljetne temperature uz pretežno sunčano vrijeme", najavljuju meteorolozi sa BHMeteo.ba.

(Erna H.) 

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.