20.4.2016. 10:44
0
San Antonio i Atlanta poveli sa 2:0 u serijama protiv Memphisa i Bostona
Košarkaši San Antonio Spursa i u drugoj su se utakmici prvog kruga doigravanja NBA lige lako obračunali s Memphis Grizzliesima.

Bilo je 94:68 za Spurse u utakmicu u kojoj je svih 13 košarkaša domaće momčadi ravnomjerno rasporedilo minutažu te su se svi upisali u strijelce.

Najučinkovitiji je bio Patty Mills sa 16 poena, dok je kod Memphisa Tony Allen ubacio 12 poena.

San Antonio vodi 2:0 u seriji na četiri pobjede, a sljedeće dvije utakmice igraju se u Memphisu.

Laganu pobjedu upisala je i Atlanta, koja je na svom parketu porazila Boston 89:71. Hawksi su odlično odigrali obranu, podijelivši čak 15 blokada i ograničivši Celticse na 32 posto šuta iz igre.

Al Horford i Kyle Korver sa po 17 poena bili su najbolji strijelci kod Atlante, dok je u redovima gostiju Isaiah Thomas ubacio 16 poena.

Hawksi vode 2:0 u seriji, a sljedeće dvije utakmice igraju se u Bostonu.

(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.