21.7.2018. 11:54
1
Najbolji turnir u uličnoj košarci stigao i u Sarajevo!
U okviru programa „Ljeto na Hastahani“ jučer je započeo prvi sarajevski street basket turnir „Pan 3 na 3“ u kojem će snage odmjeriti čak 22 ekipe iz cijele BiH.
Nakon jučerašnji kvalifikacija, danas se, počevši od 15 sati, igraju utakmice osmine finala, a u 19 sati bit će održano i takmičenje u šutiranju za 3 poena. Najbolji šuter trica osvaja novčanu  nagradu od 300 KM. 

Najviše uzbuđenja učesnike i publiku očekuje u nedjelju kada su predviđene utakmice četvrtfinala, polufinala, takmičenje u zakucavanju i naravno finale „Pan 3 na 3“ street basket turnira. U nedjelju start je, također, planiran u 15 sati a finalna utakmica igrat će se u 19 sati. 

Za najbolje ekipe Pan je osigurao i vrijedne novčane nagrade. Pobjednički tim osvaja novčanu nagradu od 1. 500 KM, a drugoplasirana ekipa kući odlazi sa  500 KM. Posljednjeg dana turnira publika će moći uživati i u najboljim zakucavanjima, gdje pobjednika ovog tamičenja očekuje novčana nagrada od 300 KM. 

I za navijače, koji su pozvani da u što većem broju prate uzbudljivo takmičenje 22 ekipe u street basketu, Pan je osigurao zanimljive nagrade. 

Prvi sarajevski „Pan 3 na 3“ street basket turnir igrat će se na obnovljenom košarkaškom igralištu parka Hastahana. Obnovu terena pomogla je kompanija Carlsberg BH, koja učestalo ulaže u razvoj sporta i sportske infrastrukture u lokalnim zajednicama.
1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.