9.1.2020. 21:50
0
Uvjerljiv poraz Širokog u Novom Pazaru
FOTO: Ilustracija
Košarkaši Širokog Brijeg doživjeli su težak poraz na gostovanju kod Novog Pazara u susretu 15. kola regionalne ABA 2 lige. Domaći košarkaši svladali su bh. prvaka rezultatom 103:87 (26:22, 30:19, 27:23, 20:23).

Široki je dobro otvorio utakmice, vodio je sve do pred kraj prve četvrtine, nakon čega domaći košarkaši preuzimaju vodstvo koje više nisu ispuštali.

Sredina drugog perioda igre pokazala se ključnom za ishod utakmice. U tom razdoblju Novi Pazar pobjegao je na 15 poena razlike (47:32) i praktično riješio pitanje pobjednika.

U nastavku Novi Pazar je kontrolirao igru te je rutinski priveo utakmicu kraju.

Aleksandar Todorović s 24 poena predvodio je svoju momčad do pobjede, dok su kod Širokog Goran Filipović i Dario Drežnjak ubacili po 18 poena.

Unatoč porazu Široki je ostao na trećem mjestu s omjerom poraza i pobjeda 9-6, dok je Novi Pazar sedmi s omjerom 6-9.

Sljedeći nastup u regionalnoj ligi Široki ima sljedeće srijede, kada momčad Hrvoja Vlašića gostuje kod Lovćena.

(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.